Foto: Društvene mreže

JEZIVO

"REKLI DA ODMARA, PROBUDILA SE VRIŠTEĆI": Otac Džejle koja je umrla nakon popravke zuba otkrio detalje

- Ja sam bio u još jednoj situaciji kad sam morao da prosim pare za svoje dete

Objavljeno: 20.10.2024. 11:17h

Muamer Drapić, otac preminule tinejdžerke Džejle Drapić, otkrio je u televizijskom intervjuu da kako se i 2018. godine borio sa zdravstvenim sistemom u BiH.

Naime, tada je njegovom sinu Ameru bio potreban novac za lečenje oka.

- Ja sam bio u još jednoj situaciji kad sam morao da prosim pare za svoje dete. Oko je bilo u pitanju, morao sam da hodam po Nemačkoj, ovdje su mi organizovali u Slogi humanitarni koncert. To je bilo tad u javnosti, Amer Drapić, bez oka je ostao, 2018. godine je to bilo. Ovdje sam se obraćao niko mi nije pomogao, pomogli su dobri ljudi uplatama na račune njegove, ali sam morao da idem po Nemačkoj, po teferičima skupljao novac. Bio sam u toj situaciji da prosim pare za dve tri operacije - otkrio je Muamer Drapić.

Celu izjavu pogledajte na videu od 33:50 minute.

Džejla Drapić (16) iz Sarajeva preminula je 11. oktobra nakon komplikacija nastalih usled stomatološke intervencije.

Njen otac Muamer gostovao je kod Senada Hadžifejzovića u "Centralnom dnevniku". Muamer je otkrio šta i kako se sve tačno dogodilo.

- Desilo se da smo vodili dete kod stomatologa dr. Harisa Mekića koji je lečio njene zube, više njih, ali je, prema njegovim rečima, jedan, taj zub, bio rizičan. Rekao je kada je zalečio zub da je normalno da oseti bol na toplo-hladno! Pred kraj septembra zub je počeo izraženije da je boli, počela je da otiče. Prvi put sam je video da plače zbog zuba! Navodno joj je snimao, otvorio zub, očistio, u čemu je problem, kaže: "Ima tu, dešava se nešto..." Rekao sam: "Izvadite, doktore." Kaže: "Ne bih ja to, krenula je osmica. Pokušaću da zalečim. Ako ne bude moglo, vadićemo!" Otišli smo kod lekara opšte prakse da nam da antibiotike. Dete je počelo da pije antibiotike, situacija gora… Vrat otiče, ne jede tri dana ništa. Supruga ga je opet kontaktirala, upozorila ga je da je stanje gore. On u poruci kaže: "Samo neka čisti zub od hrane i neka nastavi sa antibiotkom." Kaže: "Neka odmara..." Mi smo tako i postupili. Doktor nam savetuje obloge, antibiotike. Dete zaspalo malo, probudi se vrišteći i govori: "Mama, tata, žiga me srce" - ispričao je kroz suze Muamer Drapnić.

(Espreso/Avaz/)