Pita, Foto: Printscreen/youtube/ Kuhajmo zajedno
TAJNA RECEPTURA
Pekari otkrili caku za najukusniji preliv za pite: Bilo slatka ili slana, korica će biti savršeno hrskava
Svi će vas pitati u čemu je tajna pripreme
Objavljeno: 20.10.2024. 10:39h
Tatjana Maksić
Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.
Sastojci:
8 kašika brašna
1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
Priprema:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
Bonus video:
(Espreso/krstarica/T.M.)