Pita, Foto: Printscreen/youtube/ Kuhajmo zajedno

TAJNA RECEPTURA

Pekari otkrili caku za najukusniji preliv za pite: Bilo slatka ili slana, korica će biti savršeno hrskava

Svi će vas pitati u čemu je tajna pripreme

Objavljeno: 20.10.2024. 10:39h

Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.

Sastojci:

8 kašika brašna

1 suvi kvasac

2 šolje mleka

1 šolja ulja

so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)

foto: Jela Jelena Petrović

Priprema:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.

Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.

Bonus video:

(Espreso/krstarica/T.M.)