Pileće šnicle u sosu od sira, Foto: Privatna arhiva

RUČAK ZA DESETKU

Pileće šnicle u sosu koje se tope u ustima: Ukusan ručak koji prelepo izgleda u tanjiru, a ukus - čista fantazija

Pileće šnicle u sosu od sira, gurmanski recept koji ćete obožavati

Objavljeno: 20.10.2024. 09:00h

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za vrhunski ručak - pileće šnicle u sosu od sira.

Lako se sprema, a može poslužiti i kao ideja za posebne prilike jer pored kremastog ukusa, vrlo lepo izgleda i na oko.

Predlažemo vam da se posle ovakvog ručka zasladite nekom poslasticom, kao što je starinski poljski kolač sernik.

Potrebno je

500 gr pilećih šnicli

50 gr suve slanine oli suhomesmnatog

malo suvog začina

ulje

200 ml mleka

1 kašika brašna

3 čena belog luka

200 ml vode

1 puna kašika kisele pavlake

ml. biber

Priprema:

Šnicle iseći tanko pa malo izlupati. Ispržiti na ulju suvu slaninu da lepo porumeni pa je povaditi.

foto: Privatna arhiva

Ubaciti u masnoću meso i pržiti oko 20 minuta, da porumeni sa obe strane i omekne.

foto: Privatna arhiva

Izvaditi a tu ubaciti seckan beli luk i kašiku brašna da dobije krem boju. Dodati mleko, vodu, pavlaku začin biber i sve izjednačiti.

foto: Privatna arhiva

Kad dobije redju gustinu ubaciti ponovo meso i suvu slaninu da krćka minut dva. Posuti peršunov list seckan poklopiti i isključiti. .Služiti toplo. Uživajte

Bonus video:

(Espreso/T.M.)