savršen ukus i tekstura
Turski kolač sa kokosom i orasima ''Sultanova sarma'': Poslastica koja se ne peče, a ukus je čista fantazija
U turskim poslastičarnicama ga obožavaju, a sprema se vrlo lako i ne peče se.
Ako volite ukus kokosa i kremaste slatkiše, ovaj turski recept je idealan za sve ljubitelje.
Ako volite Sultanovu sarmu, omiljen turski kolač, probajte i ovu ukusnu verziju s kokosom i orasima.
U turskim poslastičarnicama ga obožavaju, a sprema se vrlo lako i ne peče se.
Sastojci:
250 gr kokosa
250 gr brašna
100 gr šećera
litar mleka
10 ml ekstrakta vanile
100 gr putera
300 ml šlaga
100 gr šećera u prahu
100 gr oraha
Priprema:
Kokos sipajte u pleh i lepo rasporedite po celoj dužini i širini.
Brašno, šećer i mleko skuvajte u smesu poput pudinga, dodajte puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi, ekstrakt vanile i sve lepo sjedinite žicom, pa prelijte preko kokosa, pa ostavite da se stegne.
Šlag umutite sa šećerom, pa i to premažite preko kao treći sloj.
Ostavite da se ohladi i stegne, pa presecite napola.
Orahe iseckajte što sitnije i pospite preko oba dela kolača. Polako i pažljivo uvijte oba dela u rolat, tako da imate dva rolata.
Secite na jednake parčiće i sladite se!
Bonus video:
(Espreso/glossy/T.M.)