Beogradskaautobuska stanica, Foto: Beograd.rs

GRADSKE VESTI

NOVA BAS LOKACIJA ZA BEZBEDNIJE TURISTIČKE POLASKE: Posebni peroni za putovanja

Izmeštanjem Beogradske autobuske stanice na novu lokaciju omogućeni su bezbedni polasci turista.

Objavljeno: 19.10.2024. 16:13h

Izmeštanjem Beogradske autobuske stanice na novu lokaciju omogućeni su bezbedni polasci turista.

Brojni turistički polasci do sada su kretali sa nelegalnih, neuslovnih i nebezbednih stajališta širom Beograda. Pored turističkih, problem su bili i polasci koji su vozili školske ekskurzije.

– Parkiranje autobusa na nepropisnim mestima je slika koju grad Beograd mora da promeni. Kada se ulažu velika sredstva u saobraćaj onda je potrebno da se reše sve problematične tačke, jer parkiranje turističkih autobusa i autobusa koji voze decu na ekskurziju u ulicama u kojima se odvija normalan putnički saobraćaj nije bezbedno – kaže Bojan Bovan, gradski sekretar za saobraćaj.

foto: Beograd.rs

Nova lokacija Beogradske autobuske stanice na Novom Beogradu rešiće ovaj problem, jer će na stanici biti turistički peroni.

– Uspostavljanjem glavne autobuske stanice na lokaciji Novi Beograd, a i stajališta „Jug“, mi planiramo da se određen broj tih autobusa tu parkira, da odatle započne svoje putovanje, da ih sklonimo iz svih onih delova grada Beograda gde sada to rade nelegalno, jer to utiče na bezbednost i putnika i svih ostalih učesnika u saobraćaju – ističe Bovan.

foto: Beograd.rs

Uvođenjem novih lokacija za polaske autobusa, biće moguć bezbedan polazak svih turista i rešiće se problem nepropisnog parkiranja na neuslovnim stajalištima.

Bonus video:

(Espreso/gradonacelnik.beograd./T.M.)