Novak Đoković, Foto: Hector RETAMAL / AFP / Profimedia

to bi bilo to

Novak Đoković šokirao: Srbin doneo odluku o kraju karijere!

Evo do kada će igrati

Objavljeno: 19.10.2024. 15:24h

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković otkrio je do kada će igrati tenis.

Možda iza sebe nema tako uspešnu sezonu i moguće je da će godinu završiti bez titule, ali i dalje oseća glad za trofejima.

U velikom intervjuu za argentinski "La Nasion", Novak je upitan šta ga još motiviše i kakvi su mu planovi dalje.

- Duboko iznutra osećam da mogu da osvojim još grend slemova. To što me još gura da se takmičim, pogotovo na grend slemovima je osećaj da sam i dalje kandidat da ih osvojim. I takođe i za zemlju. Volim da igram u Dejvis kupu za Srbiju. Kada moram da se motivišem, postoje dve stvari: jedna je da nastavim da verujem da imam mogućnost da se borim za najveće titule i osvajam ih. I druga je: tenis je i dalje moja najveća platforma da uradim druge stvari koje me interesuju i delim poruke, bilo da se odnose na tenis, društvo, neke moje poduhvate, nešto što ozbiljno gradi moje nasleđe, moj brend - kaže Novak.

Novak Đokovićfoto: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Igraće dokle god ima šansu da osvaja najveće titule.

- I dalje osećam da uživam u celom procesu koji mi donosi sve benefite, otuda, zašto da ne nastavim? Neki ljudi misle da je trebalo da se iz tenisa povučem kada sam bio na vrhu, 'osvojio si zlato, sve, reci zbogom'. Neki opet misle da bi trebalo da nastavim dok god mislim da mogu da budem favorit na slemovima. Mislim poput njih. Možda ću promeniti mišljenje, ko zna. Za sada osećam da želim da nastavim. Koliko dugo? Putovati i pronalaziti motivaciju mi postaje sve teže. Nije lako. I još manje kad imam decu. Ne želim da bude dugo van kuće, ali i dalje imam tu glad. Tako da mi je žao onih koji žele da se povučem, moraće još da me gledaju - zaključio je Novak.

Četvrti reket sveta će na egzibiciji "Slem šest kraljeva" od 18.30 časova u Rijadu, igrati u meču za treće mesto sa Rafaelom Nadalom.

Bonus video:

(Espreso sport/b92)