Rafael Nadal, Foto: EPA/FRANCK ROBICHON

pred meč sa novakom

Rafael Nadal sve razjasio: To nije moj oproštaj...

Španac o "poslednjem plesu"

Objavljeno: 19.10.2024. 11:26h > 11:29h

Španski teniser Rafael Nadal je odlučio da Završni turnir Dejvis kupa bude njegov poslednji "ples".

Vlasnik 22 Grend slem titule je doneo tešku odluku da završi karijeru ove godine, iako su se mnogi nadali da će to biti na Rolan Garosu.

- Prošle godine sam rekao da će ovo verovatno biti moja poslednja godina i da će tako i biti. Samo što sam to nešto kasnije objavio. Možda su ljudi očekivali da će to biti objavljeno pre Rolan Garosa, ali ja sam rekao da će to verovatno biti moja poslednja godina i na kraju će tako i biti - rekao je Nadal.

Španija će 19. novembra igrati u četvrtfinalu protiv Holandije, a mnogi se pitaju da li će selektor David Ferer poslati na teren Nadala.

Rafael Nadalfoto: EPA/FRANCK ROBICHON

- Dejvis kup će biti veoma uzbudljiv, nema sumnje, to će biti moj poslednji turnir i povrh svega, predstavljam svoju zemlju. Da razjasnim, ja ću biti u timu jer tako misli kapiten David Ferer. Pokušaću da se pripremim na najbolji mogući način - istakao je Nadal i dodao:

- Neću igrati singl meč samo zato što se povlačim. Igraću ako sam spremniji od svojih saigrača. Imam odgovornost jer predstavljam Španiju. To nije moj oproštaj, to je Dejvis kup, koji je bitniji od mog oproštaja. Ako sam spreman i kapiten misli da ću igrati bolje od saigrača, staviće me.

Podsetimo, Nadala u subotu očekuje meč za treće mesto na "Slemu šest kraljeva" u Rijadu protiv Novaka Đokovića, što će biti i njihov poslednji meč.

Bonus video:

(Espreso sport)