Alana Bun, Foto: printscreen/facebook/Alana Boone, EPA-EFE GUILLAUME HORCAJUELO

UPOZORENJE

Lepotica dala silne pare da sredi zube u Turskoj, pa ostala bez njih: Vrištala od bolova, a prizor je uznemirujući!

Ukupni troškovi, uključujući let i hotel, bili su 10.000 evra, dok je sama operacija koštala 6.700 evra

Objavljeno: 18.10.2024. 10:24h > 11:08h

Alana Bun iz Belgije potpuno je ostala bez zuba, nakon što je otišla u Tursku da ih popravi. Prijateljica njene majke preporučila joj je kliniku, gde je naručila postavljanje krunica 2021. godine, piše britanski Miror.

Ukupni troškovi, uključujući let i hotel, bili su 10.000 evra, dok je sama operacija koštala 6.700 evra. Preko društvenih mreža su dogovorili plan zahvata, ona je poslala fotografije zuba stomatolozima u Turskoj.

Krajem jula počeli su pripreme za operaciju i brušenje zuba. Ona kaže da je već sledećeg dana počela da oseća bol, ali su joj tada rekli da moraju da urade i devitalizaciju kojom se uklanja deo ozbiljno oštećene zubne pulpe, što je dodatno platila.

Dva dana kasnije, postavili su joj trajne krune. Kaže da je vikala i vrištala, jer ju je jako bolelo. Kada se početkom avgusta vratila kući, bol se samo pogoršao. Počela je da oseća rupe u ustima i „loš“ ukus.

Posetila je lokalnu ordinaciju u Belgiji da bi dobila drugo mišljenje, gde su potvrdili da je lečenje potpuno neuspešno i da su svi zubi morali da se izvade. Morala je na intenzivnu korektivnu proceduru, ponuđene su joj tri opcije lečenja koje koštaju između 22 i 38 hiljada funti.

Od aprila ove godine nije imala nijedan zub, ali joj je u međuvremenu ugrađeno osam implantata. Konsultovala je i oralne hirurge, koji su se složili da je jedina opcija da se izvade svi zubi i počne ispočetka. Još uvek se nije u potpunosti oslobodila svakodnevnog bola, ali joj je laknulo što su loši rezultati iz Turske uklonjeni.

FOTO: Jam Press / Jam Press / Profimedia
FOTO: Jam Press / Jam Press / Profimedia
FOTO: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Ona se nada da će nove procedure biti završene do jula sledeće godine, ali u međuvremenu želi da podeli svoju priču, kako bi drugi ljudi bili upozoreni na moguće posledice, jer ona nije.

Dobro razmislite pre nego što izaberete stomatologa u inostranstvu. Ako pođe po zlu, morate da rešite problem u svojoj zemlji i često na kraju platite tri puta više. Ne samo da su mi nestali zubi, već je i kvalitet života bio uništen. Ne mogu da jedem normalno i da se široko nasmejem – kaže Bun Miroru.

Bonus video:

(Espreso/ Nova/ Jutarnji/ Prenela: T.M.)