Albanka Razija, Foto: RTS / screenshot

prave im problem

Srbin Slaviša oženio Albanku Raziju, rodila mu i dvoje dece: Svake noći joj dolazi komšija i radi...

Razija, Albanka u Novom Brdu, udajom za Srbina privukla pažnju lokalnih Albanaca

Objavljeno: 18.10.2024. 09:23h > 09:47h

U Novom Brdu godinama živi Albanka, koja je udajom za Srbina privukla pažnju lokalnih Albanaca koji nisu zadovoljni njenom odlukom.

Razija se na to ne osvrće, a o suprugu Slaviša ima samo reči hvale. Razija i Slaviša svake noći naizmenično stražare u štali, jer je to jedini način da sačuvaju farmu krava od koje žive.

Ovoj Albanki su bile potrebne dve godine da savlada srpski i to je, kaže, bila jedina prepreka između nje i supruga. Odlično se slažu, sve poslove na imanju zajedno rade sa ćerkom Marinom i sinom Mihajlom. Ali probleme im stvaraju albanski susedi.

"Ovde sam se rodio, ovde volim da ostanem"

- Sa svojom familijom nemam nikakvih problema što sam se udala za Srbina, ali komšije Albanci mi prave probleme - kaže Razija Metaj Jović iz sela Zebince.

Razija i Slaviša sa decomfoto: Printscreen/RTS

Osim tih neprijatnosti, Razija i Slaviša svake noći naizmenično stražare u štali, jer je to jedini način da sačuvaju farmu krava od koje žive.

- Ovde sam se rodio, ovde volim da ostanem. Koliko mogu se borim, da obezbedim koliko-toliko za decu da nešto imaju - rekao je Slaviša Jović pre dve godine za RTS.

Kako bi ekonomski ojačali i podržali porodicu Jović, predstavnici Humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje iz Parteša su tada prikupili sredstva i obezbedili građevinski materijal za izgradnju prostorije za proizvodnju sira.

- Svrha naše organizacije je da ojačamo naše porodice, da im pružimo podršku i pomoć kako bi napravili posao i kako bi mogli da žive - rekao je tada predstavnik te organizacije.

Jovići su tada izjavili kako im je pomoć stigla u pravom trenutku. U planu su imali i da završe izgradnju nove kuće, a za to im je bilo potrebno mnogo sredstava, do kojih su se borili da dođu.

Bonus video:

(Espreso / RTS / Prenela: J.N.)