Šampinjoni, Foto: Bakina kuhinja

spremite ga

Ovo je najbolje slavsko predjelo na svakoj trpezi: Čim ga iznesete, vilice će pasti do poda, ukus bolji i od kolača

Ovaj recept sa punjenim šampinjonima je idealan za posluživanje gostima, a naročito jer se lako sprema.

Objavljeno: 18.10.2024. 08:21h > 08:27h

Sezona slava je pred nama, a slavska predjela su neizostavna na svakoj trpezi,

Ovaj recept sa punjenim šampinjonima je idealan za posluživanje gostima, a naročito jer se lako sprema.

POTREBNI SASTOJCI

Šampinjonifoto: Adam Gault / Caia Image / Profimedia

pakovanje šampinjona

2 glavice crnog luka

stari hleb

ulje

suvi biljni začin

kačkavalj

NAČIN PRIPREME

Šampinjone očistite, odstranite im peteljke, koje ćete iseći na kockice.

Luk useckajte što sitnije, a stari hleb na kockice.

Luk propržite, dodajte mu iseckane delove pečuraka i hleb, pa sve još malo propržite.

Punite pečurke dobijenom smesom, pa ih stavite u zagrejanu rernu.

Pecite 10 minuta, pred kraj pospite izrendanim kačkavaljem, pa još malo zapecite.

Ukoliko spremate posnu trpezu, birajte samo biljni kačkavalj.

(Espreso/ona/prenela PV)