spremite ga
Ovo je najbolje slavsko predjelo na svakoj trpezi: Čim ga iznesete, vilice će pasti do poda, ukus bolji i od kolača
Ovaj recept sa punjenim šampinjonima je idealan za posluživanje gostima, a naročito jer se lako sprema.
Sezona slava je pred nama, a slavska predjela su neizostavna na svakoj trpezi,
Ovaj recept sa punjenim šampinjonima je idealan za posluživanje gostima, a naročito jer se lako sprema.
POTREBNI SASTOJCI
pakovanje šampinjona
2 glavice crnog luka
stari hleb
ulje
suvi biljni začin
kačkavalj
NAČIN PRIPREME
Šampinjone očistite, odstranite im peteljke, koje ćete iseći na kockice.
Luk useckajte što sitnije, a stari hleb na kockice.
Luk propržite, dodajte mu iseckane delove pečuraka i hleb, pa sve još malo propržite.
Punite pečurke dobijenom smesom, pa ih stavite u zagrejanu rernu.
Pecite 10 minuta, pred kraj pospite izrendanim kačkavaljem, pa još malo zapecite.
Ukoliko spremate posnu trpezu, birajte samo biljni kačkavalj.
(Espreso/ona/prenela PV)