Oluja, Foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

vremenska prognoza

"OLUJA ĆE DANAS NOSITI GLAVE": Košava sutra dostiže svoj maksimum, ali će se pojaviti još gora nepogoda!

Najniža temperatura biće od 1 stepen do 10 stepeni, najviša dnevna od 16 do 20 stepeni!

Objavljeno: 18.10.2024. 07:26h

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom do 20 stepeni. Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), ujutro će biti hladno, po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije mestimično magla.

Tokom dana iznad većeg dela zemlje biće pretežno sunčano. Na zapadu i jugozapadu biće umereno do potpuno oblačno, posle podne i uveče ponegde sa slabom kišom, najavljuje RHMZ.

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno i jak, a na jugu Banata i donjem Podunavlju sa udarima i olujne jačine.

Najniža temperatura biće od 1 stepen do 10 stepeni, najviša dnevna od 16 do 20 stepeni.

RHMZfoto: Printscreen/RHMZ

Vreme u Beogradu

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano uz umeren i jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće oko 10, najviša dnevna oko 19 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, nastavlja se period suvog vremena sa temperaturom u granicama proseka za drugu polovinu oktobra, u većini mesta od 16 do 22 stepena.

Tokom dana biće pretežno sunčano, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost.

Od subote mraz

Hladno vremefoto: Beta Dragan Gojić

Od subote se iznad većeg dela očekuje slab prizemni mraz, a početkom naredne sedmice na jugu i jugoistoku i mraz na dva metra visine.

U košavskom području do nedelje će duvati umeren i jak, na jugu Banata povremeno i olujni jugoistočni vetar.

Najjači udari košave očekuju se u subotu, 19. oktobra.

Zbog olujnog vetra na snazi meteoalarm

Zbog olujnog vetra koji će duvati narednih dana na snazi su čak dva meteoalarma, i to narandžasti u Banatu, dok su u Beogradu i Pomoravlju žuti.

Oni upozoravaju na to da vremenska može biti opasna ili potencijalno opasna.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - stoji u objašnjenju RHMZ za narandžasti meteoalarm.

Bonus video:

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)