Brendon Dejvis i Karlik Džons, Foto: Starsport

evroliga

"Pionir" je Partizanova kuća: Sjajni Partizan srušio Makabi i stigao do velikog brejka!

Crno-beli obradovali navijače

Objavljeno: 17.10.2024. 20:25h > 22:25h
22:07h

Košarkaši Partizana savladali su Makabi Tel Aviv u "Pioniru" rezultatom 91:79 u okviru 4. kola Evrolige.

Parni valjak je tako upisao drugu pobedu u nizu i sada ima skor od dve pobede i dva poraza, a na istom je i Ponos Izraela.

Crno-beli su tako prvo duplo kolo Evrolige kompletirali sa dve pobede.

Makabi je veoma dobro počeo utakmicu, a na početku je dominirao Tamir Blat. Imao je dosta problema u odbrani Partizan, kao i sa skokom pod svojim košem, dok je i ovog puta bio veoma raspoložen u šutu za tri poena.

Livaj Rendolf i Džasijel Rivero su dosta mučili unutrašnju liniju Parnog valjka, ipak, crno-beli su na sve imali odgovor, pa su ekspresno od 21:12 za Makabi stigli do vođstva od 26:25.

Na kraju prvog dela Partizan je vodio rezultaom 28:27.

U drugoj četvrtini viđena je velika borba, a Partizan je uspeo da ode na 42:36 u jednom trenutku. Ipak, crno-beli nisu mogli da uhvate maltene nijedan skok pod svojim košem, pa je to Makabi iskoristio.

Ponos Izraela je serijom 10:0 stigao do prednosti na poluvremenu rezultatom 46:42. Čak 14 skokova u napadu imao je Makabi za 20 minuta košarke, nedopustivo u mlađim kategorijama, a kamoli na ovako visokom nivou.

Rivero je početkom treće deonice uvećao seriju Makabija na 12:0, a nju je konačno trojkom prekinuo Frenk Nilikina. Tajrik Džons i Vanja Marinković su uneli dosta energije u tim Partizana.

Džons je bio sjajna u odbrani na Riveru, dok je Vanja vezao četiri poena, pa je Partizan napravio seriju 8:0 i poveo 53:49.

Ipak, probudio se Roman Sorkin, ubacio je trojku, odigrao dve dobre odbrane, pa je Makabi uskoro poveo rezultatom 57:55.

Usledila je velika rezultatska klackalica, timovi su se često smenjivali u vođstvu. Imao je mini-seriju Makabi i poveo košem razlike, ali je neverovatni Isak Bonga ubacio četvrtu trojku na meču da to prekine. Brendon Dejvis ništa nije mogao da pogodi, promašio je i dva penala, ali je u poslednjim trenucima trećeg perioda pogodio uz faul na asistenciju Karlika Džonsa, a potom je ubacio i penal, pa je naš tim posle 30 minuta igre vodio rezultatom 66:64.

Sterling Braun je na startu četvrtog perioda doneo Partizanu +5, a potom je Ife Lundberg trojkom doneo 74:68 crno-belima.

Partizan je bio sjajan u odbrani, Makabi je jedva stizao do koša. Partizan je imao nekoliko dobrih šansi da ode na dvocifrenu prednost, ali nije imao dovoljno sreće.

Makabi to nije uspeo da iskoristi osim da priđe na četiri poena zaostatka.

Nilikina je potom ubacio trojku, a Sterling Braun bio nezaustavljiv, a dva i po minuta pre kraja postigao je čudesan pogodak uz faul za ogromnih 83:75.

Partizan je preostali deo meča igrao sa frenetičnom borbenošću i na kraju stigao do ubedljive pobede. Treba napomenuti i sjajnu igru Alekseja Pokuševskog u odbrani u završnici utakmice.

Najefikasniji je bio Sterling Braun sa 20 poena, Isak Bonga dodao je 14, Frenk Nilikina 12, a Karlik Džons i Ife Lundberg po 11.

Livaj Rendolf je sa 19 poena i sedam skokova bio najbolji u Makabiju, Džasijel Rivero imao je 15 koševa i osam skokova, Džejlen Hoard dodao je 14, Roman Sorkin 11, a na ivici tripl-dabl učinka bio je Tamir Blat sa deset poena, devet skokova i devet asistencija.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

21:36h

IV ČETVRTINA

10. minut - Laki poeni Horda. Čudesan pogodak uz faul Sterlinga Brauna, ubacuje i dodatni penal. Dve rampe Pokuševska, ali je jedna stigla kasno i priznati su poeni Rendolfa. Tajm-aut Željko Obradović. Superiorna akcija Partizana i poeni Brauna posle dodavanja Lundberga pri isteku napada. Odbranio se Partizan! Šta radi Karlik Džons, čudesan pogodak, 87:77 za Partizan. Tajm-aut Oded Kataš. Pokuševski blokira Rivera, čudesna igra u odbrani Alekseja u završnici meča. Dobija ovacije malobrojnih navijača Partizana. Rivero faulira Brauna, Sterling 2/2 sa penala. Sejben Li fauliran, 2/2 sa penala. Ide do kraja i pogađa Sterling Braun. Partizan pobeđuje Makabi rezultatom 91:79.

7. minut - Nema koša Džonsa, ali krade loptu. Ispada lopta Tajriku prilikom kucanja, neverovatno... Braun faulira Blata, koji će imati dva penala posle TV tajm-auta. Tamir 2/2 sa penala. Koraci Karlika Džonsa. Odbranio se nekako Partizan i sačuvao 77:73. Nilikina je ostao sam u uglu i pogodio trojku na pas Karlika. 73:80.

Brendon Dejvis i Karlik Džonsfoto: Starsport

5. minut - Novi promašaj Dejvisa, neverovatno. Umalu brutalno kucanje Brauna uz faul, ali će imati dva penala. Sterling 1/2 s penala. Nilikina šalje Sorkina na liniju penala, Roman 1/2. Nisu sudije svirale čist faul nad Tajrikom. Greši Makabi sada. 71:77.

3. minut - Poeni Horda. Lundberg sada daje trojku, sjajno je išla lopta u napadu Partizana. Džons faulira Rivera, Džasijel 2/2 sa penala. Magija Karlika Džonsa i poeni na drugi obruč pored Rivera. Odbranio se Partizan. Ponovo izlazi lopta iz koša Dejvisu. 70:76.

1. minut - Sjajan početak četvrte deonice, Ife Lundberg pogađa uz faul Koena. Priznati su poeni Danca, ali je tom prilikom sviran i nesportski faul nad Koenom, koji će imati dva penala. Lundberg je svoj penal iskoristio. Koen 2/2 sa penala. Ipak, četvrti faul Bonge sada, Li 0/2 sa penala, ali Riverko skače u napadu. Lundberg krade loptu, Braun pogađa u kontri. 66:71.

21:09h

III ČETVRTINA

10. minut - Konačno Brendon Dejvis poentira posle dugo vremena, ima šest koševa. Hord fauliran, 2/2 sa penala, a četvrti faul Bonge. Loša odbrana Partizana i kucanje Horda, ponovo vodi Makabi. Novi promašaj Dejvisa. Braun faulira Rivera, Džasijel 1/2 sa penala. Čudesni Bonga četvrtu trojku ubacuje iz pet pokušaja. Džek Koen upisuje prve poene posle pasa Lija. Hord faulira Dejvisa, Brendon 0/2 sa penala. Bravooo, Džons asistira Dejvisu koji pogađa uz faul Koena 0.6 sekundi pre kraja perioda, ubacuje i dodatni penal. Džon DiBartolomeo nije pogodio s celog terena, Partizan vodi rezultatom 66:64 posle 30 minuta igre.

Frenk Nilikina i Tamir Blat u duelufoto: Starsport

7. minut - Još jednom greši Tajrik Džons pod košem. TV tajm-aut. Laki poeni Horda, Makabi ponovo vodi. Lepa akcija Partizana i trojka Brauna, druga na meču. Tri sekunde u reketu Sorkina. Dobra odbrana Karlika i Partizana. 57:58.

5. minut - Sada i Rendolf pravi faul u napadu, sad ima tri penala. Sjajan prodor i poeni Nilikine. Tajrik je pustio Sorkina i ovaj je pogodio otvorenu trojku. Greši sad Džons i u napadu. Još jedan magični potez i poeni Nilikine. Blat na drugoj strani daje trojku. 55:55.

3. minut - Dva penala za Sorkina posle faula Bonge, Roman 1/2 sa penala. Sjajan prodor kapitena i poeni Vanje Marinkovića. Sjajna odbrana Džonsa, ponovo je iznudio faul Rivera u napadu. Ponovo se, kao u prvom delu, gleda dal je nesportski faul, ovog puta jeste. Džons 2/2 sa penala. Marinković se lepo namestio i pogodio dugu dvojku za dva. 49:51.

1. minut - Makabi otvara drugo poluvreme poenima Rivera. Dobra akcija Partizana i trojka Nilikine. 48:45.

20:31h

II ČETVRTINA

10. minut - Ponovo je imao Makabi dva skoka u napadu, ali se odbranio Partizan. Rivero u padu poentira. Novi skok u napadu Rivera i poeni posle toga. Makabi ima već 14 skokova u napadu. Tajm-aut Željko Obradović. Užasan napad Partizana i težak promašaj Lundberga za tri poena. Sumnjiva odluka sudija i faul za Karlika Džonsa, Sejeb Li 2/2 sa penala. Odbranio se Partizan, Makabi serijom 10:0 dolazi do prednosti 46:42 na poluvremenu.

7. minut - Trojka Karlika Džonsa. Sorkin stiže do lakih poena. Izašla je sada lopta iz koša Džonsu. Loš faul Brendona Dejvisa i šalje Blata na liniju penala, Tamir 2/2. Tajm-aut Željko Obradović. 40:42.

foto: Starsport

5. minut - Uspeva da pogodi Tajrik Džons. Rendolf skače u napadu i postiže 17. poen. Bonga postiže treću trojku posle asistencije Dejvisa. Partizan ne može da uhvati loptu u odbrani, ali je uspeo da se odbrani, a potom Sterling Braun pogađa u kontri. Tajm-aut Oded Kataš. 36:39.

3. minut - Prvi poeni Frenka Nilikine. Treći faul Pokuševskog, Hord 2/2 sa penala. Nekoliko promašaja Partizana u jednom napadu, pa poeni Rendolfa. Prelep prodor i poeni Karlika. Treća trojka nezaustavljivog Rendolfa. 34:32.

1. minut - Odbranu je požrtvovano odigrao Lundberg, ali Mario Nakić nije uspeo to da kapitalizuje. 27:28.

20:00h

I ČETVRTINA

10. minut - Bonga šalje Sejbena Lija na liniju penala, Li 1/2 sa penala, ali Alfa Kaba skače u napadu, a Aleksej Pokuševski fa faulira. Kaba 1/2 sa penala. Pokuševski precizan posle divne asistencije Karlika Džonsa. Faul u napadu Rivera, gledale su sudije da li je to bilo za nesportsku i procenili su da nije. Sjajni Tajrik Džons unosi loptu u koš pored Rivera. Koraci Rivera. Upisuje se i Ife Lundberg. Osmi poen Rendolfa, a onda trojka Lundberga. Novi skok u napadu domaćina, Rendolf fauliran, 2/2 sa penala. Uspeo je Džons da iznudi faul Kabe, Karlik 2/2 sa penala. Konačno Partizan nije promio koš u poslednjoj sekundi napada, Partizan posle prvih 10 minuta igre vodi rezultatom 28:27.

7. minut - TV tajm-aut. Neverovatno, još jedan pogodak Rivera uz faul, ovog puta Sterlinga Brauna, pogodio je i dodatni penal. Sjajan napad Partizana i trojka Bonge za prekid serije domaćina. Dobra odbrana crno-belih, pa poeni Tajrika Džonsa. 21:17.

5. minut - Još jedna trojka Rendolfa. Uzvraća Bonga momentalno trojku. Džasijel Rivero pogađa uz faul Bonge, a potom i ubacuje dodatni penal. Tamir Blat ubacuje tešku trojku. 18:12.

foto: Starsport

3. minut - Livaj Rendolf daje trojku, pa novi poeni Dejvisa. Sorkin ubacuje prve poene, a onda odmah uzvraća Isak Bonga. Džejlen Hoard kuca, a potom trojka Sterlinga Brauna. Lepo se snašao i pogodio Sorkin. 9:9.

1. minut - Počela je utakmica u "Pioniru". Brendon Dejvis otvara meč poenima, a onda izbija loptu Romanu Sorkinu. 0:2.

19:27h

Košarkaši Partizana u okviru 4. kola Evrolige gostuju Makabi Tel Avivu u dvorani "Pionir".

Ponos Izraela ima skor od dve pobede i jednog poraza, a crno-beli su na pobedi i dva neuspeha.