Zubar, Foto: Jam Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

šta je snašlo...

10.000 evra dala na zube i na kraju ostala bez njih: Jezivo iskustvo devojke sa klinikom, prošla kroz agoniju

Prijateljica njene mame zatim ju je kontaktirala sa stomatološkom ordinacijom u Turskoj, gde se prijavila za postavljanje krunica u obliku zuba

Objavljeno: 17.10.2024. 17:44h

Žena ostala bez zuba posle neuspešne operacije u Turskoj. Žena je otkrila svoje mučno iskustvo nakon što je ostala bez zuba posle neuspešne operacije u Turskoj.

Alana Bun, 26, neko vreme je čeznula da popravi zube, ali nije bila sigurna gde da ide. Prijateljica njene mame zatim ju je kontaktirala sa stomatološkom ordinacijom u Turskoj, gde se prijavila za postavljanje krunica u obliku zuba. Prvobitno joj je procenjeno 6.720 (EUR) (5.600 funti) za ceo plan lečenja, uključujući hotelske i avionske karte – ali je to na kraju koštalo 10.140 (EUR) (8.400 funti).

Ali razlika u ceni bila je njena najmanja briga - pošto je sada ostala bez zuba.

„Nadam se da ljudi vide moju priču kao upozorenje, jer je, nažalost, nisam imao“, rekao je zaposleni u ljudskim resursima za NeedToKnov.

„Posle saveta nekoliko stomatologa, otišla sam kod oralnog i maksilofacijalnog hirurga da pitam njegovo mišljenje o mojoj situaciji. Njegova odlika je bila jasna; sve je moralo da se vadi.”

Alana, iz Gaverea, Belgija, stupila je u kontakt sa stomatološkom ordinacijom u januaru 2021. putem Fejsbuka. Ona tvrdi da je razgovarala o svom celom planu lečenja putem platforme društvenih medija i da je morala da fotografiše svoje zube da bi ih poslala. Proces je počeo 26. jula počevši od brušenja svih njenih pravih zuba. Onda je počela noćna mora. Rekla je:

„Već sam počela da osećam bol sutradan. Tada je odlučeno da se moji zubi moraju devitalizirati,što je uklanjanje bolesne zubne pulpe iz unutrašnjosti zuba. „Naravno, ovo je podrazumevalo dodatne troškove i dva dana kasnije su mi postavljene trajne krune. Vikala sam i vrištala jer me je toliko bolelo. Na putu kući 1. avgusta, bol je trajao i samo se pogoršavao", rekla je ova devojka.

Zubifoto: Murat Subatli / Panthermedia / Profimedia

Alana je tada počela da oseća „brazde“ u ustima, zajedno sa „gadnim“ ukusom.

Nakon mnogo razgovora sa zubarom u Turskoj, ona je zatim posetila lokalnu ordinaciju da dobije drugo mišljenje – gde su potvrdili da je tretman bio „potpuni neuspeh“.

Tada je bila suočena sa tri opcije; košta između 27,400 (EUR) (£22,800) i 37,800 (EUR) (£31,540).

Od aprila 2024. je bezuba i imala je osam implantata od 12 postavljenih.

Iako još uvek nije potpuno bezbolna i preostaje još dug put do oporavka, Alana je „olakšala“ što je hirurgov „pogrešan“ rad uklonjen. Nadamo se da će se njeno lečenje završiti u julu 2025.

Sada, ona deli svoju priču da upozori druge.

Bonus video:

(Espreso/ Kurir.rs/M.L.)