Novak Đoković, Foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI

NIJE DOBRO

Đoković ima veliki problem: Osvojio zlato na OI, ali je izgubio...

Svesno se odrekao...

Objavljeno: 17.10.2024. 14:09h > 14:24h

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković ove sezone nema nijednu osvojenu titulu, ali mu je olimpijsko zlato donelo istorijski uspeh.

Svesno je srpski as žrtvovao ostale turnire, dok ga je na putu ka novim trofejima osujetila i povreda meniskusa.

Rapidno se oporavio nakon Rolan Garosa, stigao do finala Vimbldona, a potom osvojio najvažniju medalju u svojoj karijeri.

Usledilo je razočarenje na US Openu, poraz u finalu Mastersa u Šangaju od Janika Sinera, ali nikako ne možemo reći da je ova sezone bila neuspešna za njega.

U teniskoj javnosti se uveliko priča o njegovom povlačenju, ali niko nema sumnju da će Đoković, ukoliko bude zdrav, pojuriti 25. Grend slem titulu na Australijan Openu.

Novak Đokovićfoto: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Nekadašnja australijska teniserka Rene Stabs pokušala je da objasni šta je to falilo u Novakovoj igri da bi rušio rivale kao nekada.

- Počeo je da greši, da poklanja poneki poen. To pre nije radio. Kada je bio na vrhuncu, ništa nije poklanjao. Nikada. Sada napravi grešku tu i tamo, ali mislim da je to pitanje samopouzdanja - kaže Stabs uz dodatno objašenjenje da je razlog tome što Novak nije dovoljno igrao ove godine.

Smatra da su takvi promašaji posledica prevelikih pauza.

- Svi ti momenti neodlučnosti ili nedostatka samopouzdanja u prelomnim trenucima nisu prirodni za njega. Sada mora sebe da uveri da je i dalje dovoljno dobar, pogotovo u poređenju sa Janikom Sinerom koji je u ovoj godini izgubio samo jedan taj-brejk.

Podsetimo, Đoković priliku za revanš Janiku Sineru ima na egzibicionom meču u Rijadu koji se igra od 18.30.

Bonus video:

(Espreso sport)