Nasilje nad starijim muškarcem, Foto: @Pluton45873221/X

nasilničko ponašanje

Osuđen nasilnik koji je krvnički pretukao dedu na ulici u Beogradu: Sve priznao, ova kazna ga čeka

Nakon saslušanja Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je sa osumnjičenim zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela

Objavljeno: 17.10.2024. 12:27h > 13:03h

Muškarac V. S. (36) osuđen je na jednu godinu zatvora uslovno, nakon što je priznao krivicu i sklopio sporazum sa tužilaštvom. On je uhapšen zbog nasilja, kada je pretukao starijeg čoveka u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, a čiji je snimak objavljen na društvenim mrežama.

Nakon saslušanja Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je sa osumnjičenim zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela i to na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od četiri godine ne izvrši krivično delo.

Podsetimo, pre tri dana se na društvenim mrežama pojavio jeziv snimak na kojem se vidi kako jedan muškarac tuče starca koji se našao na putu, u Bulevaru kralja Aleksandra i kojeg je zamalo udario kolima. Napadač je vidno besan izašao iz vozila, ošamario deku koji je pao na zemlju, a potom i nastavio da ga udara šakama po glavi sve dok jedna devojka nije prišla napadaču i herojski ga zaustavila.

„Osumnjičeni V.S.(36) je 16.10. saslušan pred javnim tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu kojom prilikom je izrazio kajanje i priznao je da je dana 14.10. u Bulevaru kralja Aleksandra vršenjem nasilja prema oštećenom S.M. (78), nanevši mu laku telesnu povredu, značajno ugrozio spokojstvo građana i teže remetio javni red i mir, čime je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje“, saopšteno je za beogradske medije.

Studentkinja D.Š. prva je pritekla u pomoć deki, koji je od udarca završio na betonu i odmah oterala nasilnika od starijeg čoveka, ona je ispričala da se nije dvoumila da li će da pomogne žrtvi, već je istog trenutka stala u njegovu zaštitu.

Bonus video:

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)