Košarkaši Crvene zvezde, Foto: FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

brutalne reči

Srušio snove Delija: Uz dužno poštovanje, Zvezda neće biti u vrhu Evrolige

Ne veruje u crveno-bele

Objavljeno: 17.10.2024. 12:04h > 12:07h

Uprkos tome što je Crvena zvezda jedini neporažen tim u Evroligi nakon tri odigrana kola, i dalje ima onih skeptičnih.

U podkastu "Basketnjuza" povela se polemika o crveno-belima i njihovom dometu u elitnom košarkaškom takmičenju.

Pre pobede nad Fenerbahčeom u Istanbulu, predvideli su im samo jednu pobedu u narednih pet kola.

Sada, kada je na 3-0, Gutis Blaževičijus ima razloga da se ispravi.

- Nepoštovanje u prethodnom podkastu koje smo čuli o Zvezdi mora da prestane sada. Ko je sada lider Evrolige? Ko je tim broj jedan? Ko je pobedio drugi neporaženi tim u Evroligi? - rekao je Blaževičijus.

- Da nemaš crveni dres ispod tog duksa? - pitao ga je Šuliauskas.

Kasnije su krenuli u analizu utakmice.

- Fener je igrao katastrofalno, ali ih je Zvezda naterala da igraju tako. Ipak, bilo je loših odluka u odbrani i napadu, nisu šutirali neke otvorene šuteve. Videli smo agresivnu odbranu Zvezde, to će im biti glavni adut ove sezone. Bolomboj i Zvezda su uništili odbranu sa Bobanom Marjanovićem - rekao je Šuliauskas.

Košarkaši Zvezdefoto: Starsport

Blaževičijus se osvrnuo na situacije sa te utakmice u kojima je bio Marjanović.

- Boban je napadnut na svaki mogući način, čak i u situacijama gde mislite da je Boban dominantan. Čak i kada je bilo "mis-meč" situacija, Boban Marjanović nije dobijao loptu, kao u situaciji kada je bio protiv Kenana. Dali su momentum Zvezdi koja je pogodila sve šuteve - rekao je Blaževičijus.

Domaćin podkasta Donatas Urbonas je istakao da ne veruje da će Zvezda biti u samom vrhu na kraju sezone, ali da je definitivno pokazao da ih moramo poštovati više.

- Ovo je tim koji moramo da poštujemo više. Imaju defanzivni intenzitet, dobar protok lopte. Ne mislim da ćemo ih videti u aprilu na vrhu, ali moramo da ih poštujemo. Markus Hauard i Vejd Boldvin su u potpunosti zaustavljeni. Sve to govori o njihovoj odbrani. Svaki put kad gledam Zvezdu, Bolomboj igra blizu savršenstva. Uvek se pojavi kada treba najviše. Ima neverovatan start sezone. Zvezda treba da slavi u ovom trenutku - rekao je Urbonas.

Za kraj, prokomentarisali su partiju Ajzee Kenana.

- Ako pogledate tu statistiku, nećete videti doprinos Kenana. On je imao negativni indeks, čini mi se, ali ako pogledate utakmicu, videćete da je sačuvao Boldvina, nije mu dao da primi loptu. Kao pas je koji ujeda - rekao je Blaževičijus.

Bonus video:

(Espreso sport/Sportske)