Lina, Foto: Police

HOROR!

Pronađeno telo devojčice koja je nestala pre godinu dana! Veruje se da je kidnapovana i ubijena

Linina majka je u šoku nakon tragičnog otkrića

Objavljeno: 17.10.2024. 09:12h > 09:19h

Devojčica Lina (15), koja je nestala 23. septembra prošle godine u Francuskoj, kada je peške krenula do železničke stanice, pronađena je mrtva!

Njeno telo pronađeno je juče, na šumovitom području u Neversu, na oko 400 kilometara od mesta gde je nestala. Tužilaštvo u Strazburu potvrdilo je da je telo tinejdžerke pronađeno u vodotoku ispod nasipa.

Prema dosadašnjoj istrazi, veruje se da je Linu ubio Samjuel G. (43), koji je u međuvremenu preminuo. Devojčica je slučajno njega srela u danu kada je nestala. Veruje se da ju je Samjuel kidnapovao i potom ubio.

U vreme Lininog nestanka, Samjuel je vozio ukradeni automobil, a policija je otkrila da je bio i na lokaciji gde je telo Line pronađeno.

Tokom istrage je otkriveno da je Samjuel G. vozio automobil "ford puma", koji je već neko vreme bio prijavljen da je ukraden. Automobil je bio registrovan u Baden-Virtembergu.

Krajem jula ove godine inspektori su pronašli tragove Linine DNK, ali i njenu torbicu u gepeku. Takođe, u vozilu su bila pronađena i dva kanapa, kojima je, kako se veruje, devojčica bila vezana.

To je bilo prvo veliko otkriće nakon skoro godinu dana potrage za detetom. Policija je potom krenula da češlja šumu gde je ustanovljeno da je osumnjičeni prolazio automobilom i imao duža zadržavanja. Međutim, sve do juče, nisu uspeli ništa da pronađu.

Linina majka je u šoku nakon tragičnog otkrića.

Samjuel G. je trebalo da je pojavio pred sudom 22. jula ove godine zbog optužbi da je počinio više krađi. Međutim, nakon što je policija tokom istrage zaplenila automobil koji je koristio za zločin, on je izvršio samoubistvo.

Prema nezvaničnim saznanjima, Samjuel je u prošlosti proveo nekoliko dana u psihijatrijskoj ustanovi. Inače, policija nije uspela da ga ispita o Lini pre nego što je izvršio samoubistvo.

Bonus video:

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)