Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport

upozorenje

Užasne prognoze!

Teški dani

Objavljeno: 17.10.2024. 08:11h > 08:13h

Iskusni fudbalski stručnjak Milorad Kosanović je u intervjuu za "Danas" govorio na mnoge aktuelne teme, ali nije optimističan kada je u pitanju budućnost srpskog fudbala.

Između ostalog, dotakao se Zvezdinog Mesija, Andrije Maksimovića koji je "bačen u vatru".

Kosanović smatra da on mora da ostane u Crvenoj zvezdi i dostigne fudbalsku zrelost, ili mu preti sudbina još jednog "propalog talenta".

Milorad Kosanovićfoto: Starsport©

- Teško je izaći iz ovog tunela. Pogledajte samo kako se piše o malom Andriji Maksimoviću. Kažu, prati ga osam velikih klubova, već ga prodaju po medijima, a dečko ima samo 17 godina. Problem je što se mladi igrači ne pitaju, čak i roditelji samo gledaju da ih udome negde za milion, dva kako bi vratili neki kredit ili se oslobodili finansijskih problema. Zapamtite šta sam vam rekao, Maksimović mora da ostane u Crvenoj zvezdi, jer igrač sazreva i najviše napreduje u uzrastu od 19. do 21. godine. Ako preskoči ovaj period i bude sedeo na klupi za rezerve negde u inostranstvu neće ni približno razviti talenat. Biće poluigrač. Ne bih voleo da drugi podele milione, a on bude jedan od onih koji je propao. Pričam neke stvare punu deceniju, nema ko da čuje. Kažu mi neki, doduše, “u pravu si”, a fudbal nam olako propada i nema ko da zaustavi slobodan pad - rekao je Kosanović.

Bonus video:

(Espreso sport/Danas)