Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

bez ustručavanja

Žestok udar na Piksija i Džajića: "Selektor nema znanje, Vlahović ne igra jer neće da se bruka"

Poznati stručnjak nije štedeo nikoga

Objavljeno: 17.10.2024. 07:16h > 07:21h

Najveća zvezda reprezentacije Srbije Dušan Vlahović je u dogovoru sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, propustio je dva okupljanja "orlova".

Nije napadač Juventusa bio deo tima u dva meča protiv Španaca, kao ni protiv Danaca i Švajcaraca.

Uprkos tome što je Piksi više puta naglasio da je reč o dogovoru sa igračem, deo javnosti mu nije poverovao.

Među njima je proslavljeni fudbalski trener Milorad Kosanović.

Iskusni stručnjak je u razgovoru za Danas istakao da nije zadovoljan kvalitetom srpskih fudbalera. Vlahović je izuzetak, ali njega trenutno nema u reprezentaciji.

- Naravno da nisam zadovoljan kvalitetom naših fudbalera. Pa gde oni igraju? U Rusiji, Kipru, Kazahstanu, Saudijskoj Arabiji… Imamo Dušana Vlahovića koji je u Juventusu, ali on ne želi više da igra. Neće da se sramoti! Ni momci koji su osvojili Svetsko prvenstvo za omladince na Novom Zelandu se nisu dovoljno razvili, jer su olako prodavani u inostranstvo i preskočili su faze u igračkom razvoju.

Milorad Kosanovićfoto: Starsport©

Kosanović je bez imalo ustezanja rekao kako Piksi nije dorastao zadatku.

- Izbor selektora je bio greška, rezultat vrednosti i vernosti ljudima koji su na vlasti i imaju moć. Piksi nije struka. Svaka čast na igračkoj karijeri, ali ne može da postane selektor neko ko je je krenuo od trećeg razreda osnovne škole na trenerskom putu. Fudbalske institucije su ugušene kako bi se obezbedili prijatelji, braća, kumovi… Kako Nikola Lazetić može da bude direktor mlađih kategorija u FSS? Šta je uradio moj dobar drug Dragan Džajić za razvoj fudbala od kada je postao predsednik FSS, šta je učinio po istom pitanju Nenad Bjeković? Ja Džaju mnogo volim, guraju ga pred kamere da se slika kad god je muka, a u fudbalskoj organizaciji su propusti brojni.

Bonus video:

(Espreso sport/Danas)