Novak Đoković, Foto: Hector RETAMAL / AFP / Profimedia

SRBIN NASMEJAN

Novak biranim rečima o Saudijcima (Video)

Čast mi je što sam više uključen u rast i razvoj tenisa u regionu u ovom delu sveta, što je veoma važno za sve nas koji smo u teniskom ekosistemu, rekao je Đoković

Objavljeno: 16.10.2024. 21:51h

Novak Đoković igraće protiv Janika Sinera u polufinalu Slema šest kraljeva u Rijadu, a govorio je o sve važnijoj ulozi Saudijske Arabije u svetu sporta.

- Čast mi je što sam više uključen u rast i razvoj tenisa u regionu u ovom delu sveta, što je veoma važno za sve nas koji smo u teniskom ekosistemu - rekao je Novak.

Novak Đokovićfoto: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Nastavio je u istom tonu.

- Kao aktivni igrači pokušavamo na ovakvim događajima, pred navijačima, da privučemo pažnju mladim naraštajima, da ih inspirišemo da krenu da treniraju tenis, ali takođe smo svi ambasadori ovog sporta koji volimo i želimo da vidimo kako se razvija. Kraljevina Saudijska Arabija je zaljubljena u tenis, prošle godine sam igrao sa Alkarasom u Rijadu, a sada imamo ovaj turnir "Šest kraljeva", koji obećava i koji će definitivnio biti jedan od najuzbujdiviji turnira koje smo videli poslednjih godina. Šest neverovatnh igrača jedan protiv drugog. Sećam se, sa Karlosom kada sam igrao prošle godine u Rijadu, na drugom događaju, bilo je krcato. Ovaj turnir je takođe spektakularan, radujem mu se i nadam se da će mnogo dece dobiti insipiraciju, jer je drugačije kada gledate svoje idole na TV, a potpuno drugo kada je ovako uživo. Rijad se razvija, raste, ima mogućnosti, poslednjih godina bio je domaćin nekim ogromnim sportskim događajima i mi smo ponosni što imamo i velike teniske mečeve ovde - istakao je Novak.

Bonus video:

(Espreso/Espreso sport)