Jelena Krnić, Foto: Printscreen Prva tv

velika porodica

Jelena je mama carica - prvo rodila sina, pa dvojke, a sad na svet donela trojke: Tata se umalo onesvestio od šoka

Jelena Krnić iz Sečnja jedina je žena u Srbiji koja je prvo rodila jedno dete, zatim bliznakinje, pa na kraju trojke

Objavljeno: 16.10.2024. 15:43h > 16:55h

Jelena Krnić iz Sečnja jedinstven je slučaj u Srbiji, a verovatno i svetu! Ova žena jedina je koja je prvo rodila jedno dete, zatim dvojke, a na kraju nakon jednog spontanog pobačaja rodila zdrave trojke! Umesto četvoro dece, koliko su želeli da imaju, ova porodica sada broji čak šestoro najmlađih članova.

Prvo, dete, dečak. Druga trudnoća, bliznakinje. Treća trudnoća najbolje može da se opiše sa: "držite me, onesvestiću se!". To je rekao tata Miloš Krnić, nakon što je ginekolog saopštio njemu i njegovoj ženi Jeleni da će dobiti trojke! A onda, 2. oktobra, na svet su došli Milutin, Bogdana i Radmila, a kod kuće ih čekaju prvenac Dušan i bliznakinje Anđelija i Stefanija.

Mama Jelena Krnić uključila se u program "Prve" TV gde je opisala kako je prošla kroz trudnoće i kako se sada nosi sa šestoro dece.

Jelena Krnićfoto: Printscreen/Prva TV

- Mi nismo očekivali da se ovako nešto desi, ali sreća je nemerljiva! Ja sam se potrudila da sve na sebe preuzmem i na pomoć koju imam kod kuće, tako da našem tati nije toliko teško - kaže Krnić.

Trojkama su dali stara i lepa imena - Radmila, Bogdana i Milutin!

- Oni su trenutno na Institutu za neonatologiju u Beogradu. Ukinuta im je sva antibiotska terapija i sve što su imali do sada. Čeka se da napreduju do nekih 2,5 kilograma kako bi ih otpustili kući. Ostala dečica su posebna priča, još nisu svesni cele situacije, ali su i veoma nestrpljivi - kaže Jelena Krnić.

Jedinstven slučaj u Srbiji i najverovatnije u svetu

Roditi jedno, pa blizance, pa trojke jedinstven je slučaj u Srbiji, ali verovatno i u svetu.

- Bilo je mnogo slučajeva gde su rođeni blizanci, pa opet blizanci, ali ovako nešto nije zabeleženo! Mislim da smo jedinstven slučaj, bar u Srbiji. Ja sam silno želela četvrto dete, ali smo dobili šestoro. Pred Novu godinu 2023. imala sam taj spontani pobačaj i to je bila jedna beba. Već u februaru sam ostala trudna i kada smo u martu otišli na pregled, doktor je rekao da su to trojke. Tata je tada burno reagovao i mi smo presrećni stvarno - kaže Krnić.

Krnić kaže da postoje genetske predispozicije i kod nje i kod supruga za blizance, ali trojke do sada niko nije imao!

- Sa obe strane imamo i suprugine blizance, ali trojke još niko nije imao, tako da smo i po tome jedini - kaže Jelena za "Prva" TV.

U šali ističe da se ne bi više usuđivala da proba sa novom trudnoćom, jer nije sigurna da li bi ovoga puta bile četvorke.

Bonus video:

(Espreso / Blic / Prva TV / Prenela: J.N.)