Andrija Maksimović, Foto: Starsport©

bravo

Andrija Maksimović među najtalentovanijim fudbalerima sveta, tu je još jedan Srbin!

Pred njim je velika karijera

Objavljeno: 16.10.2024. 14:59h > 15:02h

Britanski Gardijan objavio je listu najvećih fudbalskih talenata na svetu, a na njemu su se našla i neka nama poznata lista.

Svake godine taj list pravi ovaj spisak, a ove su se među 60 najtalentovanijih igrača sveta našla imena dvojice naših igrača.

Reč je o Andriji Maksimoviću iz Crvene zvezde i Mihajlu Cvetkoviću iz Čukaričkog, dvojici članova naše U17 reprezentacije koja je stigla do polufinala Evropskog prvenstva na Kipru.

Andrija Maksimovićfoto: Starsport©

Maksimović je rođen 5. juna 2007. godine. On je peti najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde. Maksimović je 12. oktobra debitovao za selekciju Srbije na meču protiv Švajcarske u Ligi nacija.

Britanski list ga je opisao kao nadarenog i elegantnog igrača, koji je jedan od najperspektivnijih fudbalera sveta zbog tehnike, kreativnosti i vizije.

Cvetković je rođen 10. januara 2007. godine. Gardijan navodi da mladi fudbaler Čukaričkog najbolje funkcioniše kao drugi napadač. Bio je jedan od najboljih igrača na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za fudbalere do 17 godina.

Iz regiona tu su i dvojica predstavnika Hrvatske. Bruno Durdov iz splitskog Hajduka i doskorašnji član te ekipe Luka Vušković koji preko pozajmica traži proboj u prvi tim Totenhema.

Svakako, najveće ime na spisku je Barselonin Lamin Jamal, zajedno sa saigračima Pauom Kubarsijem i Markom Bernalom koji su takođe uspeli da se domognu prvog tima.

Bonus video:

(Espreso/B92/Preneo: A.K.)