Princeza Leonora, Foto: Printscreen/Facebook/PrincessLeonor

NJENA REAKCIJA SVE ODUVALA

Pukla bruka! Ćerka najlepše žene sveta brutalno ponižena uživo, a sve zbog... Pogledajte samo ovaj skandal (VIDEO)

Nastavila je tradiciju koju je u njenim godinama poštovao i njen otac

Objavljeno: 16.10.2024. 09:46h

U Španiji je nedavno proslavljen Nacionalni dan zemlje, organizovana je svečana parada, a zatim i prijem u Madridu, gde su domaćini bili kralj Felipe VI, kraljica Leticija i njihova ćerka, princeza Leonora, buduća španska kraljica, koja je doživela poniženje uživo, a njena reakcija dopala se mnogima, sudeći po komentarima na Instagramu.

Ćerka španske kraljice Leticije i kralja Felipea VI princeza Leonor (18) bila je u svečanoj uniformi tokom parade, zajedno sa svojim roditeljima. Nastavila je tradiciju koju je u njenim godinama poštovao i njen otac. Na prijemu koji je usledio stajala je pored majke i oca, noseći drugu uniformu.

Pojedine zvanice pozdravljale su se kraljem i kraljicom, ali ne i sa princezom. Prolazili su neki pored nje a da nisu ni obratili pažnju na ovu važnu članicu dvora. Neke je ona pozdravila nakon što je nisu reagovali na njeno prisustvo i to sa osmehom na licu. Istom reakcijom ispratila je i ostale goste koji su je uskratili pozdrava.

"Sigurno su mislili da je članica straže", "To je zbog uniforme koju je nosila"; "Kako je sjajno odreagovala, kao prava kraljica", "Ali njen osmeh i stav, sve vreme", hvale uveliko Leonor dok se čude zvanicama zbog ponašanja.

Leonor inače pohađa pomorsku akademiju i često se u javnosti pojavljuje u uniformi.

Na obeležavanju Nacionalnog dana Španije nije bilo mlađe ćerke kraljevskog para, Sofije (17) koja je u Velsu gde studira na UWC Atlantic College, piše hellomagazine.com.

Španska princeza Leonor položila je pre godinu dana zakletvu u parlamentu u Madridu čime je i zvanično postala buduća kraljica Španije, a u odustvu svog oca kralja Felipe VI moći će da obavlja dužnost regenta. Zaklela se na vernost španskom ustavu, a istorijsku dužnost preuzela je na svoj 18. rođendan. Na važnoj ceremoniji sa njom su bili roditelji otac i majka Leticija kao i mlađa sestra. Buduća kraljica Španije poručila je javnosti da mogu da imaju poverenje u nju.

Princeza Leonorafoto: Europa Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kada bude stupila na presto, princeza Leonor postaće prva kraljica regent u svojoj zemlji u poslednjih 150 godina. Očekuje se da će nastaviti put svog oca i popraviti reputaciju monarhije koju je ozbiljno uzdramao njen deda, kontroverzni bivši kralj Huan Karlos. Na ceremoniji je bio i španski premijer Pedro Sančez, piše Daily mail.

Njena baka Sofija je propustila ceremoniju polaganja zakletve, gde nije bilo ni njenog otuđenog supruga Huana Karlosa koji se nije pojavio kako ne bi zasenio značajan događaj odnosno prekretnicu u životu svoje unuke, piše hellomagazine.com. Karlos je 2014. abdicirao u korist svog sina, od 2020. živi u egzilu u Dubaiju.

Bonus video:

(Espreso/ Zena.blic/ Jelena Milenković/ Prenela: T.M.)