Narin Guran, Foto: Printscreen

UŽAS

Odmotava se klupko brutalnog ubistva male Narin (8): Otkriveni stravični detalji monstruoznog zločina!

Potraga je trajala čitavih 19 dana tokom kojih se intezivno tragalo širom cele države, da bi njeno telo pronašli 9. septembra i utvrdili da je malena zadavljena

Objavljeno: 16.10.2024. 09:33h

Glavno javno tužilaštvo u Dijarbakiru nastavilo je istragu povodom smrti devojčice Narin Guran (8) koja je nestala 21. avgusta u okrugu Tevšantepe, nakon što je njeno beživotno telo pronađeno u potoku.

Potraga je trajala čitavih 19 dana tokom kojih se intezivno tragalo širom cele države, da bi njeno telo pronašli 9. septembra i utvrdili da je malena zadavljena.

Dicle Canova predstavnik CNN u Ankari izveštavao je o tome kako napreduje istraga.

"Narin je ubijena kod kuće. U tom trenutku su tamo bile četiri osobe. Majka, brat, stric i komšija Nevzat Bahtiar. Očekuje se da u optužnici za ubistvo budu okrivljeni stric Salim Guran i Narinin stariji brat", izvestio je Dicle.

"Optužnica je pripremljena. Biće na sudu za par dana. Tužilac će tražiti najvišu kaznu za okrivljene, uključujući i one koji su posmatrali i nisu ništa uradili. Četiri imena su sada u centru ubistva: stric Salim, brat Enes, majka Juksel i komšija Nevzat, koji se rešio Narininog beživotnog tela", navodi.

Institut za sudsku medicinu potvrdio je da je mala Narin Guran (8) ubijena tako što je zadavljena, što ukazuje krvarenje u prednjem vratnom mišiću i donjoj vilici. Telo devojčice koju je tražila cela Turska, pronađeno je u potoku u blizini njenog sela.

Postoji nekoliko teorija o tome zašto je mala Narin ovako svirepo ubijena.

Komšija priznao šta je uradio

Komšija Nevzat je ranije priznao da je mrtvo devojčicino telo bacio u potok po nalogu devojčicinog strica i seoskog starešine Salima Gurana za 200.000 lira.

On se sudu obratio jer oseća "kajanje" i želi da kaže "sve što zna".

"Vrata svih soba su bila zatvorena osim jednih. U kući nije bilo nikoga osim majke Juksel i braće Enesa, Erena i Muhameda. Salim me je odveo u jednu od soba i video sam Narin kako leži na podu. Koliko se sećam, iz usta joj je izlazila pena", rekao je.

"Salim mi je tada rekao: 'Ubio sam ovu devojčicu jer je videla mene i Juksel zajedno. Sada si ti moj saučesnik. Pošto si svedok ovog incidenta, rešićeš se leša. Inače ću uzeti tvog sina iz škole fudbala i ubiću ga, upucaću ga u glavu. Odradi ovo i imaš 200.000 lira. Raskomadaj telo ako treba i baci ga u potok'. Onda smo Salim i ja zajedno stavili leš u ćebe i izašao sam iz kuće", dodao je.

Osveta

Mnogi u selu tvrde da su Narinin otac Arif i stric Selim bili u jako lošim odnosima.

Navodno je Selim na društvenoj mreži jednom napisao: "Nateraću te da doživiš takav bol..." i da je ta poruka bila namenjena njegovom bratu Arifu.

Majka štiti sina

Prema još jednoj verziji malu Narin je ugušio brat jer ga je ona navodno videla kako konzumira nedozvoljene supstance. Sumnja se da je majka od početka znala šta se dogodilo, ali da ćuti kako bi spasila sina.

Nakon što je navodno ubio sestru, Enes je pozvao strica, inače starešinu sela, da im pomogne da se otarase tela.

Bonus video:

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)