Željko Obradović, Foto: Starsport©

JASNA PORUKA

Grobari u transu: Vizionarska poruka Željka Obradovića

Iskusni stručnjak zadovoljan izdanjem svog tima

Objavljeno: 15.10.2024. 23:45h

Košarkaši Partizana zabeležili su prvu pobedu u Evroligi, pošto su nadigrali minhenski Bajern u Beogradu.

Trener crno-belih Željko Obradović smatra da je njegov tim kontrolisao meč od početka do kraja, uprkos kratkotrajnom opuštanju u poslednjoj deonici.

Košarkaši Partizanafoto: Starsport

- Ne, nije bilo drame. Ne slažem se. Kontrolisali smo utakmicu sve vreme. Bilo je dosta dobrih minuta i stvari. Zahvaljujem se navijačima koji su još jednom - rekao je Obradović

Upitan je i šta je presudilo?

- Agresivnost u odbrani i to što smo svakog trenutka znali šta da radimo u napadu. Iako smo nekad doneli neke pogrešne odluke i promašili šuteve - rekao je Obradović odmah nakon meča.

Potom se obratio na konferenciji za medije.

- Bez obzira na prve dve utakmice, ja sam verovao u ovaj tim i rekao sam im da ćemo mnogo toga pozitivnog uraditi. Ja sam to video i na treningu, ovaj meč smo kontrolisali od početka do kraja. Ekipa je igrala izvanredno i prezadovoljan sam našom igrom - počeo je Obradović.

Kaže da iz dana u dan ekipa izgleda sve bolje.

- Ne bi bilo dobro da u ovom trenutku izgledamo kao da igramo tri godine zajedno. Dižemo se i igrači sve više shvataju kako želimo da igramo, pogotovo kako se utakmica priprema. Nemam sumnje da će ovo izgledati sve bolje. Kvalitet evroligaša je na velikom nivou i nijedan tim nije u nekoj specijalnoj formi. Svi je tražimo, svi se uigravaju i teže da budu sve bolji iz dana u dan.

Partizan -Bajernfoto: Starsport

- Igramo za dva dana meč protiv tima koji je i večeras slavio. Čeka nas taj meč i zato smo večeras koristili više igrača. Sada kreće serija utakmica. Prošle godine smo imali problema kada se mečevi igraju na 48 sati, ove sezone je situacija drugačija.

Crno-beli su šutirali odličnih 48% za tri i trenutno su prvi u Evroligi kada je u pitanju procenat uspešnosti van linije 6,75.

- To je posledica dobrog treninga. Da se poštuje prostor i tajming. Kada dođemo do dobrog i otvorenog šuta normalno je da je procenat velik. Na tome insistiramo, igrači polako to prihvataju i to je normalno.

Bonus video:

(Espreso sport)