Košarkaši Srbije sa bronzanim medaljama na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, Foto: Meng Yongmin / Xinhua News / Profimedia

GOTOVO!

Objavio kraj reprezentativne karijere, nećemo ga više gledati u dresu Srbije!

Nacionalni tim je za njega prošlost

Objavljeno: 15.10.2024. 15:43h

Vladimir Lučić, kapiten minhenskog Bajerna zaigraće protiv Partizana večeras od 20.45 u trećem kolu Evrolige u Beogradskoj areni.

Vladimir Lučić (desno) u na utakmici Partizana i minhenskog Bajerna u sezoni 2023/24 Evroligefoto: Starsport©

Samo nekoliko sati pred meč, na sajtu BasketNewsa se pojavila informacija da ga više nećemo gledati u dresu reprezentacije Srbije.

- Da li je to samo činjenica da mi je bilo lepo? Imali smo neke sjajne momente, osvojili prve titule u klupskoj istoriji, stigli do petog meča u plej-ofu Evrolige. Tako da su očekivanja kluba bila identična onim mojim. Porodica je ovde odrasla, tako da nema razloga da menjam sredinu. Sve mi je u Minhenu, i na terenu i van njega - rekao je Lučić.

Vladimir Lučićfoto: Starsport©

Bilo je govora da bi mogao da ode iz Bajerna, pominjao se tu i tamo i Partizan...

- Bilo je ponuda, pogotovo posle dobrih sezona, kada sam bio deo prvog ili drugog najboljeg tima Evrolige. Ali sam gledao uvek širu sliku - moju porodicu i decu. Nisam hteo da ih selim, i sada ne razmišljam više o tome. Ovo je moja poslednja godina ugovora, veteran sam i najstariji u timu. Leto je i dalje daleko, moram da budem zdrav, tako da je još daleka priča oko produžetka ugovora - istakao je Lučić.

Vladimir Lučićfoto: Profimedia

Nekadašnji kapiten našeg nacionalnog tima nije bio deo "orlova" od Evropskog prvenstva 2022. godine.

- Mislim da sam gotov sa tom idejom - podvukao je Lučić.

Bonus video:

(Espreso/Espreso sport)