Foto: RINA

recept je tu

Da li ste nekada jeli domaćinski rolat od ajvara? Oduvaće vas ovo jelo, domaćice mogu i za slavu da ga spreme

Lako se pravi, a veoma je ukusan

Objavljeno: 15.10.2024. 14:33h

Verujemo da volite slane torte i rolate, a ovaj "zimski" rolat će vas oduvati!

Lako se pravi, a tu je i omiljeni namaz mnogih Srba - ajvar!

U nastavku teksta pogledajte šta vam je sve potrebno za rolat od ajvara:

Sastojci

Za Koru:

5 jaja

5 kašika brašna

2 kašike ulja

2 kašike vode

3 kašike ajvara

2 kašike kisele pavlake

1/2 kesice praška za pecivo

1/2 kašičice soli

foto: Bakina kuhinja

Za fil:

150 g krem sira

150 ml kisele pavlake

50 ml majoneza

200 g rendane šunke

2 tvrdo kuvana jajeta rendana

malo seckanih peršun lista

100 g kačkavalja rendanog

foto: Printscreen Youtube

Priprema rolata

Kora:

Belanca dobro umutiti u čvrst sneg. U drugoj činiji umutiti žumanca, pa dodavati postepeno pavlaku, ajvar, ulje, vodu brašno pomešano sa praškom za pecivo i so.

Lagano špatulom umešati u prethodno umućena belanca i masu razvući u papirom obložen pleh. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju, proveriti čačkalicom, tako što bocnemo sredinu kore. Ako je čačkalica suva kora je gotova izvaditi iz rerne i odmah uviti tim istim papirom u rolat. Ostaviti da se ohladi.

Fil:

Sjediniti fino sve sastojke sem kačkavalja. Odrolaati koru premazati filom i odozgo posuti rendane kačkavalj. Zarolati koru u rolat umotati u foliji i ostaviti u frižider na hlađenje do služenja.

Bonus video:

(Espreso/recepti/Prenela:M.S.)