Mlada u venčanici, Foto: Godong / robertharding / Profimedia

neobičan performans

Ruskinja u Srbiji otkrila sa koliko muškaracA je spavala! Od brojke vam neće biti dobro, a sa Srbinom hoće... šok!

Nu, koja ima 32 godine, je u opisu slika koje je objavila sa svog preformansa opisala da njen životni izbor nikada nije bio partner ili porodica

Objavljeno: 15.10.2024. 12:56h > 15:06h

U okviru performansa "Hitna Potraga" održanog u jednoj beogradskoj galeriji, ruska umetnica Nu podelila je svoje iskustvo i izazove s kojima se suočava u savremenom društvu. Crtu neobičnog dodaje i činjenica da je pozvala publiku da učestvuje u njenoj potrazi za partnerom.

Nu, koja ima 32 godine, je u opisu slika koje je objavila sa svog preformansa opisala da njen životni izbor nikada nije bio partner ili porodica, ali da je shvatila značaj braka kao institucije kada su usledile teške životne okolnosti.

- Moje ime je Nu, imam 32 godine i tražim muža - započela je umetnica i dodala:

- Ja sam feministkinja, uvek sam bila protiv patrijarhalnog stava da žena mora da se uda i ima porodicu. Ne sviđa mi se format nuklearne porodice, dugo sam praktikovala poliamoriju, imala sam više od 100 seksualnih partnera. Ali sada sam shvatila da mi sve to ne odgovara.

Nu je istakla da su joj, usled izazova emigracije, nestabilnosti i straha za budućnost, potrebni sigurnost i oslonac.

- U emigraciji, u nestabilnosti i strahu za sebe i svoju budućnost, želiš da pronađeš nešto ili nekoga na koga možeš da se osloniš - rekla je ona.

Bonus video:

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)