Ljudi sede po lepom vremenu, Foto: Filip Plavčić

vreme u srbiji

Kao da je proleće, a ne jesen: Temperatura preko 20 stepeni, RHMZ objavio detaljnu prognozu za 16. oktobar

U Beogradu danas ujutru u pojedinim delovima grada biti kratkotrajna magla

Objavljeno: 16.10.2024. 05:10h

Danas ujutru i delom pre podne na zapadu i jugu Srbije, kao i u oblasti Homolja, biće mestimično niska oblačnost, a po kotlinama i u nizijama ponegde kratkotrajna magla, dok će u toku dana u većini mesta biti pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Duvaće slab, promenljiv vetar.

Najniža temperatura će se kretati od tri do 11 stepeni, a najviša od 17 stepeni do 21 stepen.

Krajem dana i tokom noći na zapadu i jugu Srbije očekuje se umereno naoblačenje.

U Beogradu danas ujutru u pojedinim delovima grada biti kratkotrajna magla a u toku dana pretežno sunčano uz slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura će se kretati od šest stepeni do devet, a najviša će biti oko 18 stepeni.

Devojke šetaju po lepom vremenufoto: Beta / Dragan Gojić

U Srbiji će se narednih sedam dana nastaviti period suvog vremena sa temperaturom u granicama proseka za drugu polovinu oktobra. U košavskom podrujču (Vojvodina, Pomoravlje i Podunavlje) biće sunčano, od četvrtka do nedelje uz umeren i jak jugoistočni vetar. Košava će biti najjača u subotu. U ostalim krajevima se očekuje povremeno slaba do umerena oblačnost uz jutarnju maglu po kotlinama.

Biće izolovanih pojava kratkotrajne kiše ponegde na zapadu i jugu Srbije. Maksimalna temperatura će se kretati od 16 do 21 °S, a u Negotinskoj Krajini u subotu će biti malo hladnije.

Žena sa kišobranom u rucifoto: Ana Paunković

Biometerološka prognoza za sredu, 16. oktobar 2024: Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima u toku prepodnevnih sati. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

Bonus video:

(Espreso/Beta/Prenela: N.J)