Paradaz čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Zasladi Posoli

vrhunska

Džejmi Oliver podelio recept za supu od paradajza koja će vas oboriti s nogu: Zbog tajnog sastojka nema joj ravne

Ugrejaće vas ali i iznenaditi ukusom.

Objavljeno: 15.10.2024. 10:37h

Džejmij Oliver ima najbolje recepte koje lako možete napraviti i kod kuće.

Ovaj put dao je recept za supu od paradajza koja je idealna za jesenje dane.

Ugrejaće vas ali i iznenaditi tajnim sastojkom koji joj daje vanvremenski ukus.

Sastojci:

Džejmi Oliverfoto: Profimedia

dve šargarepe

dva celera

dve glavice crvenog luka

Čokoladni kolač od kafe! Poslastica koja se sprema za pola sata

Kolač sa čokoladom i voćem! Poslastica koja odlično ide uz kafu (VIDEO)

dva čena belog luka

maslinovo ulje

dve pileće kocke

400 grama paradajza iz konzerve

tri velika paradajza

1/2 veze svežeg bosiljka

Priprema:

Oljuštite šargarepu i isecite je na kolutove. Celer takođe isecite, a crveni luk sitno iseckajte. Isecite beli luk.

U velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte dve kašike ulja, dodajte sve pripremljene sastojke i kuvajte sa otvorenim poklopcem 10 do 15 minuta.

Pileće kocke izmrviti u bokal, dodati 1,5 litara ključale vode i mešati dok se ne istopi. Dodajte temeljac u tiganj sa povrćem i konzerviranim i celim paradajzom.

Dobro promešajte i ostavite da provri, pa kuvajte pod poklopcem na laganoj vatri 10 minuta. Uklonite posudu sa šporeta. Po želji začinite morskom solju i biberom, pa dodajte bosiljak. Koristeći blender, dobro izmiksajte supu, prenosi jamieoliver.com.

(Espreso/Informer/Prenela PV)