Foto: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

sastojci su dobri

Tako jednostavno jelo, a bogato ukusima: Napravite mega ukusnu pastu i oduševite ukućane, recept u kom ćete uživati

Pređimo na pripremu ovog specijaliteta

Objavljeno: 15.10.2024. 08:01h

Svako malo se poželimo ukusa plodova mora, a gambori nikada ne ispadaju iz kulinarske mode u bilo koje doba godine.

Zato, za vas smo pripremili recept sa gamborima ili kozicama, koji se lako sprema, prati, a još lakše - jede!

Pređimo na pripremu ovog specijaliteta, paste sa gamborima u sosu od paradajza.

Sastojci za pastu sa gamborima u paradajz sosu:

400 g špageta ili taljatela

200 g gambora

so

pola glavice srednjeg crnog luka

biber

pola limuna

maslinovo ulje

3 paradajza

3 čena belog luka

mocarela ili parmezan

foto: Prinstcreen/Youtube/BREAK THE SPICE

Priprema paste sa gamborima u paradajz sosu:

U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, pa kada se ugreje na srednjoj vatri, dodajte crni luk da se dinsta. Isecite ili izrendajte beli luk i dodajte u tiganj.

Očistite gambore i dodajte u tiganj, zajedno sa ceđenim limunom. Promešajte sve.

Začinite solju i biberom.

Za to vreme, skuvajte špageta, ali ostavite jednu manju kutlaču vode u kojoj su se kuvale.

foto: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

Naseckajte paradajz ili, ako imate čeri, onda ga prepolovite. Dodajte u tiganj i mešajte. Dolijte malo vode u kojoj su se kuvale špagete, pa i njih dodajte odmah potom.

Narednajte mocarelu i dodajte je kada paradajz omekša skroz.

Po želji pospite parmezan.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Ona.rs/Prenela:M.S.)