Oblanda, Foto: Printscreen/Youtube/JednostavnoUkusno

preukusna

Priprema ove oblande je najbrža na svetu: Kolač koji nikad ne zastareva, tako je ukusna da ćete polizati sve prste

Uživajte u ovoj brzoj i ukusnoj poslastici.

Objavljeno: 15.10.2024. 07:31h

Oblanda je kolač koji nikad ne zastareva, a može da se nađe u svakoj srpskoj kući.

Izdvaja se po tome što ga vole i deca i mladi, a u nastavku vam donosimo najbrži recept za nju.

Sastojci koji su potrebni

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Sace Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 veće pakovanje oblandi

1/2 l vode

1/2 kg šećera

1 vanil šećer

100 g čokolade za kuvanje

200 g mlevenih oraha

300 g mlevenog keksa

100 g margarina

Način pripreme

Vodu, šećer, vanil šećer, čokoladu i margarin staviti na šporet i pustiti da proključa.

Čim proključa, smanjiti vatru i dodati mlevene orahe i mleveni posni keks. Dobro promešati dok se sve ne sjedini i otopi.

Fil je gotov. Nafilovati ravnomerno 4 lista oblande na rebrastu stranu, poklopiti petim listom i nečim težim opteretiti oblandu.

Ostaviti da odstoji dok se ne ohladi i stegne. Nakon što se oblanda stegne, iseći je na štanglice i poslužiti.

Uživajte u ovoj brzoj i ukusnoj poslastici.

(Espreso/lepote Srbije/prenela PV)