preukusna
Priprema ove oblande je najbrža na svetu: Kolač koji nikad ne zastareva, tako je ukusna da ćete polizati sve prste
Uživajte u ovoj brzoj i ukusnoj poslastici.
Oblanda je kolač koji nikad ne zastareva, a može da se nađe u svakoj srpskoj kući.
Izdvaja se po tome što ga vole i deca i mladi, a u nastavku vam donosimo najbrži recept za nju.
Sastojci koji su potrebni
1 veće pakovanje oblandi
1/2 l vode
1/2 kg šećera
1 vanil šećer
100 g čokolade za kuvanje
200 g mlevenih oraha
300 g mlevenog keksa
100 g margarina
Način pripreme
Vodu, šećer, vanil šećer, čokoladu i margarin staviti na šporet i pustiti da proključa.
Čim proključa, smanjiti vatru i dodati mlevene orahe i mleveni posni keks. Dobro promešati dok se sve ne sjedini i otopi.
Fil je gotov. Nafilovati ravnomerno 4 lista oblande na rebrastu stranu, poklopiti petim listom i nečim težim opteretiti oblandu.
Ostaviti da odstoji dok se ne ohladi i stegne. Nakon što se oblanda stegne, iseći je na štanglice i poslužiti.
Uživajte u ovoj brzoj i ukusnoj poslastici.
(Espreso/lepote Srbije/prenela PV)