Luka Jović i Jan-Karlo Simić na utakmici Srbije i Švajcarske, Foto: Starsport©

"Nije imao sreće"

"Nije slučajno potpisao za najveći klub na svetu..." Piksi brani i hrabri Jovića posle tri velike propuštene šanse

Mnogo ga cenim, važan je za nas i zato je na spisku reprezentacije. Može da bude od velike važnosti, rekao je Stojković između ostalog

Objavljeno: 14.10.2024. 19:01h

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje Španiji u utorak od 20.45 u Kordobi u četvrtom kolu A4 Lige nacija.

Prvi meč u Beogradu završen je bez golova, a "orlovi" su stigli na megdan posle pobede nad Švajcarskom od 2:0 u Leskovcu.

Skok duel Luke Jovića i Granita Džake na utakmici Srbije i Švajcarskefoto: Starsport©

Moglo je da bude i ubedljivije, kao i protiv "crvene furije" da je precizniji bio Luka Jović koji je imao jednu veliku šansu na Marakani i dve na jugu zemlje.

Upravo zbog toga, španske medije je zanimao status napadača koji bi vrlo lako mogao na zimu da dres Milana zameni drugim italijanskim velikanom.

- Luka Jović je za mene izuzetno kvalitetan igrač. Nije slučajno potpisao za najveći klub na svetu, Real Madrid. Neverovatne karaktetistike ima. Nije imao sreće, ni u Leskovcu ni u Beogradu. To je život napadača. Ne možete da očekujete sve u mreži. On je pozitivan, ne znam da li može da igra 90 minuta, jer nema takmičarski ritam. Mnogo ga cenim, važan je za nas i zato je na spisku reprezentacije. Može da bude od velike važnosti. Nebitno je da li će početi ili će ući, važno je koliko doprinosiš. On u mentalnom smislu je izuzetno spreman i sa te strane sam jako zadovoljan - trenningom, radom, ponašanjem... Golovi će, verujem, doći. Možda kada se najmanje očekuje - rekao je selektor Stojković.

Bonus video:

(Espreso/Espreso sport)