Nemanja Maksimović (desno) na utakmici Srbije i Švajcarske u Leskovcu, Foto: Starsport©

JASAN STAV

"Narod je izgubio veru u nas, moramo da je vratimo... Maksimović otvorio dušu pred Španiju

Rezultat nije toliko bitan koliko je bitno kako ćemo mi da se predstavimo i koliko ćemo da damo energije i želje za svaku loptu, kaže vezista

Objavljeno: 14.10.2024. 18:17h

Nemanja Maksimović, vezista fudbalske reprezentacije Srbije govorio je na konferenciji za medije pred gostovanje Španiji u utorak od 20.45.

- U fudbalu je najteže steći poštovanje, a mnogo lako se izgubi. Mislim da smo mi u prethodnim godinama radili jako da bi stekli to poštovanje. Narod, navijači i vi novinari ste izgubili veru u nas, pogotovo posle Evropskog prvenstva. Na nama je sada težak put, moramo da radimo jako svaki dan, da verujemo u nas i da vratimo to poverenje, pre svega naroda, a kako i vas novinara - rekao je Maksimović.

Nemanja Maksimovićfoto: Starsport©

Nastavio je izlaganje.

- Mislim da smo u ove tri utakmice na pravom putu, čeka nas još dugačak put, ali verujem da je sutrašnja utakmica da borbom i željom... Rezultat nije toliko bitan koliko je bitno kako ćemo mi da se predstavimo i koliko ćemo da damo energije i želje za svaku loptu. Mislim da ćemo samo tako uspeti da vratimo poverenje nacije u ovu ekipu i verujem da svi zajedno sutra možemo da odigramo dobru utakmicu - istakao je Maksimović.

Nemanja Maksimović (četvrti sa desne strane) pred utakmicu Srbije i Švajcarskefoto: Starsport

"Orlovi" i prvak Evrope su u prvom meču u Beogradu odigrali 0:0.

- Utakmica koja nam je mnogo značila za samopouzdanje. Konačno posle dva poraza na velikim takmičenjima smo uspeli da ih pobedimo, bili smo jako motivisani, želeli smo da pokažemo da smo bolji od njih i da možemo da igramo protiv najboljih ekipa - poručio je Maksimović.

Detalj sa utakmice Srbije i Španije u Beogradufoto: Starsport©

Dotakao se i atmosfere sa stadiona u Leskovcu gde je naš nacionalni tim pobedio Švajcarsku sa 2:0.

- Pre svega bih želeo da pohvalim publiku na stadionu u Leskovcu koja je bila sa nama od prvog do poslednjeg minuta i navijala fer i sportski. Mislim da je to pravi put i nadam se da ćemo sa ovim rezultatima uspeti da vratimo publiku i da na svakoj utakmici budu uz nas - zaključio je Maksimović.

Bonus video:

(Espreso/Espreso sport)