Grejna sezona, Foto: Profimedia

grejna sezona

Noći uveliko hladne, zima sve bliže: Evo kada počinje grejanje u Beogradu

Svi toplotni izvori, 15 toplana i 17 kotlarnica, spremno dočekuju početak grejne sezone a snabdevanje energentima redovno

Objavljeno: 14.10.2024. 17:39h

Prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Gradu Beogradu, svi toplotni izvori Beogradskih elektrana će sutra isporučivati toplotnu energiju potrošačima od 6.00 časova, potvrđeno je Tanjugu iz ovog preduzeća. Oni navode da svi toplotni izvori, 15 toplana i 17 kotlarnica, spremno dočekuju početak grejne sezone i da je snabdevanje energentima redovno. Navodi se i da je za stabilan rad tokom cele grejne sezone neophodno nekoliko dana postepenog i veoma pažljivog opterećivanja postrojenja zbog prelaska iz stacionarnog u dinamički režim rada. Iz Beogradskih elektrana su uputili apel građanima da se u prvim danima grejne sezone na broj telefona Servisnog centra grada Beograda 11-0-11 prijave vrše isključivo kada cele zgrade nisu snabdevene toplotnom energijom i kada primete curenje vode iz instalacija.

Radijatorfoto: Profimedia

Iz Beogradskih elektrana kažu da je najefikasnije da prijave vrše upravnici zgrada ili predsednici kućnih saveta kako ne bi dolazilo do zagušenja telefonskih linija i nepotrebnog čekanja na uspostavljanje veze sa Servisnim centrom, a ističu da će prioritet u otklanjanju reklamacija biti curenje vode iz instalacija i negrejanje celih objekata. Grejna sezona, 59. po redu od kada je počelo centralizovano snabdevanje potrošača toplotnom energijom, će trajati do 15. aprila, a u slučaju niskih temperatura može biti produžena do 3. maja. Odluka o snabdevanju toplotnom energijom u Gradu Beogradu predviđa mogućnost prekida isporuke toplotne energije u slučaju povoljne temperature spoljašnjeg vazduha, odnosno kada su temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od dva sata, a ponovna isporuka toplotne energije započinje kada temperatura spoljašnjeg vazduha iznosi 12 stepeni Celzijusa ili niže.

Bonus video:

(Espreso/ Agencije/M.L.)