Glumica, Foto: RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

evo o čemu je reč

Svi se pitaju šta je značio ovaj njen postupak: Stručnjaci izneli tvrdnje, da li je moguće da je to u pitanju?

Stručnjak za govor tela iznosi svoje mišljenje o tome šta se zaista dogodilo između glumica

Objavljeno: 14.10.2024. 15:29h

Snimak sukoba Nikol Kidman i Salme Hajek sa Pariške nedelje mode, zapalio je društvene mreže, a i dalje nije jasno zbog čega je Kidmanova odgurnula Salmu.

Stručnjak za govor tela Džudi Džejms dala je za Dejli Mejl svoje mišljenje o tome šta se zaista dogodilo između glumica.

- Revije na nedelji mode u Parizu umeju da budu tenzične. Očuvanje dostojanstva i besprekorna elegancija dok vas guraju i teraju da čekate satima zahtevaju određene veštine. A potez Nikol Kidman deluje kao da pokušava da zadrži svoj status sa A liste.

Kako je Džudi navela, veruje da nezgodna svađa i guranje potiču iz "problema etiketa".

- Ovaj govor tela izgleda kao podsvesno pitanje etiketa, zasnovano na "pravilima“ modne kuće koja su verovatno složena kao Da Vinčijev kod. Nikol izgleda srećno dok pozira sa svojom prijateljicom Salmom, stavljajući joj uljudno ruku oko ramena, a sve vreme držeći njihova tela odvojena. Problem bi možda prvo mogao da nastane kada se Nikol zatim okrene (sa kosom koja joj pokriva lice od kamera) da bi proćaskala.

- U drugom snimku možemo videti Salmu kako očigledno pokušava da usmeri Nikol okolo i dalje od nje koristeći ruku i šaku koje bi, iako se možda ne dodiruju, mogle da se vide ili osećaju kao direktivne i malo superiornije. Čini se da Nikol odguruje ruku, sugerišući da je oponašani dodir narušio neku vrstu tihog bontona, ističući "ja ću izabrati kada idem ili gde".

foto: Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

- Okreće se da poljubi Kejti, ostavljajući Salmu da izgleda neraspoloženo. Čini se da postoji neka tačka koja bi mogla da izgleda kao mala tačka paljenja pre nego što Nikol ode u drugom pravcu. Svako ko je gledao film "Đavo nosi Pradu" ipak bi trebalo da zna da govor tela u visokoj modi možda ne bi trebalo da se sudi na nivou svakodnevnice.

Obožavaoci primećuju "ne diraj me“ momenat Nikol Kidman upućen Salmi Hajek

Neki tviteraši su se složili sa Džudi, sugerišući da je Salma Hajek jednostavno glumila šefovu ženu kada je pokušala da vodi Nikol ka fotografima. Inače, glumica je udata za Fransoa-Anrija Pinoa, generalnog direktora matične kompanije Balenciaga Kering.

foto: John Walton / PA Images / Profimedia

- Nikol je zaposlena kod Salminog muža, tako da da, Salma može da joj šefuje. Osim toga, Nikol radi za Salminog muža - napisao je jedan komentator u nedelju.

Sa druge strane mnogi su se složili da je Salmin potez bio neumesan i da nije smela da je dira bez dopuštenja, naročito ne dok je bila okružena kamerama.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/I.M./prenela:B.S.)