Ilustracija, Foto: Offenberg / imago stock&people / Profimedia

užas

Nezapamćeni skandal: Reprezentacija preko 15 sati zarobljena na aerodromu, agonija i dalje traje!

Nemaju hrane ni vode

Objavljeno: 14.10.2024. 14:31h > 14:41h

Fudbalska reprezentacija Nigerije odbila je da igra kvalifikacioni meč za Kup afričkih nacija protiv Libije, jer preživljavaju torturu na aerodromu gde ih drže preko 16 sati!

Utakmica koja je na programu u utorak u međuremenu je otkazana, ali nigerijski reprezentativci i dalje sede zaglavljeni.

Svetski mediji pišu da je avion praktično prilikom sletanja u Benzagi preusmeren na drugi aerodrom i da FS Libije nije poslao nikakva vozila za prijem igrača koja su trebala da odvezu Nigerijce u hotel u Bengaziju koji je udaljen tri sata odatle.

Nigerijski savez je nešto ranije organizovao odvojena vozila za ekipu, ali plan se poremetio preusmeravanjem aviona. To je bila kap koja je prelila čašu.

U međuvremenu, kapiten Nigerije Trost-Ekong kritikovao je libijski savez i pozvao svoju državu u pomoć.

- U ovom trenutku pozvali smo nigerijsku vladu da interveniše i spasi nas. Kao kapetan zajedno s ekipom odlučili smo da nećemo igrati ovu utakmicu. CAF bi trebalo da pregleda izveštaje i pogleda ono što se ovde događa. Čak i ako odluče da dopuste ovakvo ponašanje, neka uzmu bodove. Nećemo prihvatiti da putujemo nigde putem ovde, čak ni uz osiguranje, nije sigurno. Možemo samo zamisliti kakav bi nam bio hotel ili hrana bili.

Viktor Bonifejs, napadač Bajera iz Leverkuzena, takođe je izrazio svoje nezadovoljstvo.

- Na aerodromu smo već skoro 13 sati, nema hrane, nema WiFI-ja, nema mesta za spavanje. Možemo bolje - napisao je.

(Espreso/Telegraf/M.M./Preneo: A.K.)