Policija/Ilustracija, Foto: Petar Aleksić

strahota!

Podignuta optužnica protiv silovatelja sa Zvezdare: Kod njega nađen nož i droga

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo silovanje

Objavljeno: 14.10.2024. 14:16h > 14:20h

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv S. J. (24) zbog sumnje da je 20. jula 2024. godine u ranim jutarnjim časovima na teritoriji opštine Zvezdara uz upotrebu sile i pretnju nožem prinudio na sa obljubom izjednačen čin 21-godišnju devojku.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo silovanje za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godine, kao i krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, pošto je kod njega pronađeno 0,42 grama marihuane za ličnu upotrebu.

Tužilaštvo je sudu predložilo da S. J. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, obzirom da nema prijavljeno prebivalište i da živi na ulici, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, imajući u vidu njegovu raniju osuđivanost, izraženu upornost i bezobzirnost, kao i da je oštećenoj pretio ubistvom ukoliko ga prijavi nadležnim organima.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/Jelena Paunović/Prenela: N.J)