Srpkinja na Bahamima, Foto: Printscreen, Društvene mreže

život preko

"Nije sve tako bajno i sjajno, radimo 7 dana nedeljno": Srpkinja otkrila kako izgleda život na rajskom ostrvu

Srpkinja koja radi na Bahamima otkrila kako izgleda živeti i raditi na ovom ostrvu

Objavljeno: 14.10.2024. 12:12h > 13:55h

Mlada Srpkinja koja već par sezona radi na Bahamima, podelila je svoje iskustvo života i rada na ovom ostrvu.

U svom videu na TikTok profilu "ivukajlovic", otkrila je kako je dobila vizu, šta je sve prošla na intervjuima, te i kako izgleda svakodnevica na ostrvu. Ispričala je i kako je raditi sedam dana u nedelji i živeti među 800 ljudi.

"Pitali ste me dosta kakav je život ovde, kako je teško doći do vize, kako sam došla ovde itd, itd, kako izgleda mesto, grad. Ovako što se tiče vize, ja sam prošla intervju za posao, aplicirala sam na sajtu američke ambasade u Beogradu, prvi intervju - za radnu vizu i aplicirala sam za turističku vizu, tačnije DS-160 file. Viza je koštala tada 160 dolara, intervju je trajao možda pet minuta. Naravno, desilo se da su odbijali ljude, iako su imali sve papire iz kompanije, ali jednostavno niste im se svideli kako izgledaju na šalteru tamo, kako pričaju, govor tela, ponašanje, pogled. Zaista sve gledaju i naravno gledaju i to da li znate engleski, koliko znate, šta i kako. Na primer, ispred mene su odbili ne znam ni ja koliko njih", ispričala je Iva.

"Radimo 7 dana u nedelji"

Dalje je otkrila kako izgleda posao.

"Posao kao posao, radim za brodsku kompaniju na njihovom privatnom ostrvu koje pripada Beri ostrvima. Što se tiče posla, kao posla samog, prvi put kad sam došla ovde, ja sam došla kao spasilac, radila sam u akvaparku, naši ugovori su šest meseci ovde, dva meseca kući. Ja sam svoj prvi ugovor radila kao spasilac, drugi ugovor sam prešla spasilac na plaži, treći ugovor sam radila pola ugovora otprilike kao spasilac. I posle toga sam radila džetske ture, kajakture i ziplajn. Džetski ture nisam završila zato što kad je trebalo da položim taj deo, ja sam se već prebacila na kabane, koje sada radim. Sve u svemu radimo sedam dana u nedelji, od jutra do popodneva", ispričala je ona.

"Nije sve bajno i sjajno"

Kako je dalje otkrila, što se tiče života radnika, sve je pokriveno od strane kompanije - avionska karta, smeštaj, tri obroka, osiguranje... Iako priznaje da je to sve dovoljno, otkriva da nije sve tako bajno, kako se ljudima čini.

"Naravno, nije sve bajno i sjajno što se tiče, ne znam, hrane, nas 800 živi ovde, tako da ne može da bude nešto ono svaki dan vau, ali iskreno, može da se nađe nešto, tako da nije taj deo zaista toliko bitan", rekla je ona pa dodala da platu ipak ne sme da otkriva.

"Ima dosta Srba"

Potom je dodala:

"Mi živimo na ovom malom ostrvcetu koji je 4 km dugačko i skoro 2 km široko, znači 4 puta 2, ništa nešto specijalno. Ali grad kao grad vidimo samo kad idemo kući ili kad dolazimo zato što ne provodimo toliko vremena u gradu. I nemamo vremena kad, zato što svaki dan radimo, sedam dana u nedelji. Inače sada tri dana ne radimo zbog uragana.... Život kao život, mislim ono, kuća posao posao kuća. Radimo od ujutru do popodneva. I imamo smeštaj i imamo ovde naše ljude. Neko je pitao da li ima Srba, ima Srba isto, dvadesetak", rekla je ona.

U drugom videu je otkrila i kako izgleda sobica koju deli sa cimerkom. Kako se može videti radi se o malim sobama sa krevetima na sprat i skučenim prostorom, međutim, priznaje Srpkinja da joj to nije toliko bitno, jer ono što imaju van sobe je pravi raj na zemlji.

Bonus video:

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)