Foto: Printscreen/youtube/ Rezept zeit
hrana
Kad probate ćevape od tikvica oni od mesa vam neće pasti na pamet: Ukus osvaja, uživaćete u svakom zalogaju
Ako su vam se dopadale pljeskavica od tikvica, ovaj recept jednostavno morate da probate.
Objavljeno: 14.10.2024. 10:17h
> 10:22h
Bojana Savić
Tikvice su se pokazale kao odlična zamena za meso, pa postoji mnogo recepata za ukusne i zasitne pite bez kora i brašna, proje, pljeskavice... u kojima je ovo povrće glavni sastojak.
Zato smo pronašli interesantan recept za domaće ćevape od tikvica, za koje vam nije potreban ni gram mesa, ali vam ono neće ni nedostajati.
U pitanju je ukusno, izdašno i vrlo zasitno jelo, koje vredi imati u porodičnom kuvaru.
Sastojci:
- 1 tikvica srednje veličine
- 1 šargarepa srednje veličine
- 1 krompir srednje veličine
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica suvog začina
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica slatke paprike
- 2 kašike brašna
- 4 kašike ovsenih pahuljica
- 2 jajeta
- 100 g tvrdog sira
- peršun po ukusu
Priprema:
- Operite tikvicu (ne morate da je ljuštite), pa izendajte, posolite i ostavite da odstoji na papirnom ubrusu da pusti vodu. Potom šakama to dobro ocedite, pa pomešajte s rendanom šargarepom, jajima i rendanim sirom.
- U posudu dodajte rendan krompir, sitno seckan peršun i beli luk. Začinite po ukusu, pa dobro promešajte.
- Ubacite ovsene pahuljice, ponovo promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta.
- Nakon toga nauljite ruke, pa oblikujte smesu u ćevape, uvaljajte u brašno i pržite u dobro zagrejanom ulju.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)