Foto: Printscreen/youtube/ Rezept zeit

hrana

Kad probate ćevape od tikvica oni od mesa vam neće pasti na pamet: Ukus osvaja, uživaćete u svakom zalogaju

Ako su vam se dopadale pljeskavica od tikvica, ovaj recept jednostavno morate da probate.

Objavljeno: 14.10.2024. 10:17h > 10:22h

Tikvice su se pokazale kao odlična zamena za meso, pa postoji mnogo recepata za ukusne i zasitne pite bez kora i brašna, proje, pljeskavice... u kojima je ovo povrće glavni sastojak.

Zato smo pronašli interesantan recept za domaće ćevape od tikvica, za koje vam nije potreban ni gram mesa, ali vam ono neće ni nedostajati.

U pitanju je ukusno, izdašno i vrlo zasitno jelo, koje vredi imati u porodičnom kuvaru.

Sastojci:

  • 1 tikvica srednje veličine
  • 1 šargarepa srednje veličine
  • 1 krompir srednje veličine
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica suvog začina
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike ovsenih pahuljica
  • 2 jajeta
  • 100 g tvrdog sira
  • peršun po ukusu

Priprema:

  1. Operite tikvicu (ne morate da je ljuštite), pa izendajte, posolite i ostavite da odstoji na papirnom ubrusu da pusti vodu. Potom šakama to dobro ocedite, pa pomešajte s rendanom šargarepom, jajima i rendanim sirom.
  2. U posudu dodajte rendan krompir, sitno seckan peršun i beli luk. Začinite po ukusu, pa dobro promešajte.
  3. Ubacite ovsene pahuljice, ponovo promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta.
  4. Nakon toga nauljite ruke, pa oblikujte smesu u ćevape, uvaljajte u brašno i pržite u dobro zagrejanom ulju.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)