Foto: Printscreen / Instagram / plantsbyallmeans

uživajte

Kolač bez brašna i kvasca idealan za mnoge prilike: Kremast, topi se u ustima i gotov za tili čas

Idealan je za one trenutke kada želite nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu.

Objavljeno: 13.10.2024. 21:51h

Ako tražite dezert koji je jednostavan za pripremu, a ostavlja utisak kao da je pravljen u najfinijoj poslastičarnici, ovaj kremasti domaći kolač je pravi izbor.

Bez upotrebe kvasca i uz samo nekoliko sastojaka, dobićete mekanu poslasticu koja se topi u ustima i osvaja svojim bogatim ukusom.

Pratite recept korak po korak i uživajte u savršeno kremastom kolaču koji će oduševiti sve ukućane

Sastojci:

  • 4 belanca
  • prstohvat soli
  • žumanca - 4 kom
  • šećer - 3 kašike.
  • Grčki jogurt - 350 - 400 g
  • skrob - 3 kašike
  • prašak za pecivo
  • šećer u prahu

Priprema:

  1. Pomešajte u posudi 4 belanca i so pa mutite mikserom 5-6 minuta.
  2. U drugoj posudi pomešajte žumanca i šećer pa dobro umutite mikserom. Dodajte prašak za pecivo i skrob, pa dobro umešajte, potom sipajte grčki jogurt i opet umešajte. Zatim dodajte i sneg od belanaca i mešate dok ne postane homogena smesa.
  3. Dno pleha prekrijte pek papirom, zatim na sredinu spustite okrugli kalup za torte pa i njega iznutra obložite pek papirom po stranama. Sipajte svu smesu i pecite na 170 stepeni oko 50 minuta, i još 10 minuta na 140 stepeni.
  4. Na kraju odozgo pospite šećerom u prahu. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)