Novak Đoković I Rafael Nadal, Foto: EPA/FRANCK ROBICHON

OTKRIVENO!

"Nisam gledao meč ponovo jer sam bio uništen posle toga..." Nadalov najbolniji poraz je od Novaka (Video/Foto)

Povrede su učinile da stalno imamo Damoklov mač nad vratom i bez da znamo kad će se Rafina karijera završiti, rekao je Nadal

Objavljeno: 13.10.2024. 15:37h

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, otkrio je koji poraz je bio najbolniji za tenisera sa Majorke.

- Najgori poraz bio je u Australiji 2012. u finalu sa Đokovićem. Nisam gledao meč ponovo jer sam bio uništen posle toga. Povrede su učinile da stalno imamo Damoklov mač nad vratom i bez da znamo kad će se Rafina karijera završiti. Uvek smo mislili da će to biti uskoro. Povlačenja zbog povrede, Rolan Garos, Australija - rekao je Toni u velikom intervju za Marku.

Takođe, iskusni stručnjak je govorio i o rivalstvu članova velike trojke, Federera, Nadala i Đokovića.

- Kada se takmičite sa njima toliki broj godina, ne mogu da kažem da je bilo loše. Kada bi Rafa pobedio, za mene bi bilo dobro da su Đoković ili Federer finalisti. Ja sam navijač Barselone, ali ne mrzim Real Madrid. Viktor Font je dolazio da me gleda i pre razgovora sam mu rekao da neću biti anti-Madrid i da mislim da priča o nezaavisnosti nije dobra. To su moji principi. Nije dobro mešati politiku i sport - istakao je Toni.

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federerfoto: EPA/ANDY RAIN

On takođe smatra i da sport ide u pogrešnom smeru. Godinama je davao sugestije šta bi trebalo činiti, ali ga teniski autoriteti nisu slušali.

- Godinama govorim kako pravila treba da se promene. Nema sporta koji počinje kaznom. To je pomalo idiotski! Ostatak je kao pozicija golmana u fudbalu, rekao sam Rafi da gađa na drugu stranu da vidi da li može da pogodi metu. Jedina promena koja je napravljena tiče se taj-brejka. Za lidere, a jedini koji se računaju su najbolji, Rafael, Federer, Đoković i Alkaras i oni će vam reći da ne dirate ništa. Da sam ja lider, ja bih bio taj koji bi donosio odluke - zaključio je Toni.

Bonus video:

(Espreso/Espreso sport)