Foto: Privatna arhiva

MMMM

Ako ovim prelijete pitu, biće ukusnija nego ona u pekari: Mali trikovi velikih majstora, samo za vas

Međutim, da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari

Objavljeno: 13.10.2024. 09:48h

Trikovi iskusnih majstora!

Pite su čest gost na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina.

Međutim, da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?

To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.

Sastojci:

-8 kašika brašna -1 kesica suvog kvasca -2 šolje mleka -100 ml ulja -so -šećer

Priprema:

Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.

Zatim dodajte so, ulje i brašno.

Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.

Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.

(Espreso/Krstarica/)