MMMM
Ako ovim prelijete pitu, biće ukusnija nego ona u pekari: Mali trikovi velikih majstora, samo za vas
Međutim, da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari
Trikovi iskusnih majstora!
Pite su čest gost na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina.
Međutim, da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.
Sastojci:
-8 kašika brašna -1 kesica suvog kvasca -2 šolje mleka -100 ml ulja -so -šećer
Priprema:
Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.
Zatim dodajte so, ulje i brašno.
Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.
Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.