Karlik Dzons i Erik Nil u duelu, Foto: FOTO: SC Derby/Filip Roganović

aba liga

Partizan sa pola gasa pokorio Podgoricu: Karlik Džons razbio Studentski centar, crno-beli ubedljivi u "Morači"

Nova pobeda crno-belih u regionalnom takmičenju

Objavljeno: 12.10.2024. 17:54h > 18:09h

Košarkaši Partizana rutinski su savladali Studentski centar u Podgorici rezultatom 80:60 u okviru 4. kola ABA lige.

Parni valjak ima maksimalan učinak od četiri trjiumfa, dok je crnogorski tim sada na polovičnom skoru od dve pobede i dva poraza.

Utakmicu je trojkom otvorio Frenk Nilikina, a potom smo imali prazan hod od nekoliko minuta od strane oba tima.

Ubrzo su se raspucali igrači Studentskog centra i Partizana, pa je posle pet minuta gost vodio rezultatom 8:7.

Nilikina je ubacio još jednu trojku, a dobre role u ovim trenucima imali su Ife Lundberg i Balša Koprivica, dok je domaćina u priključku držao omaleni Erik Nil.

Posle novih poena Lundberga Partizan je otišao na 18:13, pa je Petar Mijovi morao da reaguje tajm-autom.

Ništa se nije promenilo nakon minuta odmora, a Parni valjak je posle trojke Alekseja Pokuševskog na kraju prve četvrtine vodio rezultatom 23:17.

Na početku drugog perioda raspucao se sjajni Karlik Džons, koji je ekspresno postigao tri trojke, od kojih je jedna bila uz faul, pa je Partizan poveo rezultatom 33:22, a potom nakon penala Brendona Dejvisa i sa maksimalnih 35:22.

Ubrzo se Džonsu pridružio i Sterling Braun, pa je srpski tim sačuvao dvocifrenu prednost i na poluvreme otišao sa vođstvom od 46:35.

Drugo poluvreme počelo je poenima Marija Nakića, a potom je trener Studentskog centra zaradio duplu tehničku i isključenje nakon nasrtaja na sudije.

Ovo je malo prodrmalo domaće košarkaše, koji su nedugo posle toga trojkom Igora Drobnjaka prišli na 54:46, dok se Partizan baš mučio u napadu.

Usledila je i jedna sporna sudijska odluka, koja je poništila koš uz faul Vanje Marinkovića, a njemu je dosuđena nesportska greška.

Sve to je donelo ubrzo samo šest poena prednosti za Partizan, a Studenti su imali nekoliko napada i da dodatno priđu, pa je Željko Obradović morao da reaguje tajm-autom.

Uspeo je Džons da poentira uz zvuk sirene, pa je Partizan pred poslednjih 10 minuta vodio rezultatom 58:50.

Braun i Pokuševski su bili precizni na startu četvrtog perioda, a onda je čudesni Džons pogodio uz faul iz teške pozicije, a potom ubacio i slobodno bacanje za ogromnih 67:53.

Otpor Studentskog centra u tim trenucima bio je slomljen, a Partizan je na kraju stigao do ubedljive pobede.

Karlik Džons je bio najbolji sa 19 poena za nepunih 19 minuta, Ife Lundberg dodao je 13, a Brendon Dejvis 10. Za crno-bele su svi ulazili u igru, a samo Arijan Lakić nije postigao koš.

Emir Hadžibegović je sa 13 poena predvodio Studentski centar, dok su po 10 ubacili Luka Bogavac i Erik Nil koji je imao i pet asistencija.

Bonus video:

(Espreso/A.K.)