Istraga, Foto: Nemanja Nikolić

istraga

Misteriozna kuća u Zlotu krije tajnu o ubistvu male Danke: Ovo su detalji iz optužnice!

Dragijević i Janković su nekoliko meseci od hapšenja tražili da ih tužilac ponovo saslušana

Objavljeno: 12.10.2024. 08:15h

Dejan Dragijević je, kako se navodi u optužnici, priznao da je 28. marta telo Danke Ilić u crnom džaku odneo sa deponije u dvorište svoje kuće, nakon čega je, kako se dalje navodi, uz bratovljevu pomoć telo sakrio u jednoj napuštenoj kući u blizini Zlota.

Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot optužen je za monstruozan zločin, s obzirom na to da je 24. septembra podignuta optužnica za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju, čije je ubistvo u policiji, a kasnije i pred tužilatvom, Dragijević opisao do detalja.

Optužnica se bazira upravo na tom priznanju, a prema rečima izvora Kurira, Dejan je tada izjavio da je telo devojčice ubacio u crni džak i sa deponije premestio u jednu napuštenu kuću u blizini svog rodnog mesta.

- Dragijević je u policiji odmah po hapšenju priznao delo, a kasnije je uz prisustvo advokata i pred tužilaštvom ponovio isto. On je tom prilikom i opisao u detalj kako je ubio devojčicu. Naime, kolima "fijat panda" bele boje, kojim je upravljao njegov kolega Srđan Janković (50), kako je rekao, udarili su devojčicu, nakon povratka sa radnog zadatka u Banjskom Polju. Videvši da još uvek daje znake života, Dragijević je snažno uhvatio za vrat i lišio je života, nakon čega su odlučili da se tela oslobode na obližnjoj deponiji - podseća izvor i dodaje da je Dragijević potom priznao da je 28. marta telo dvogodišnjeg deteta u crnom džaku odneo sa deponije u dvorište svoje kuće, kada je sve ispričao sada već pokojnom bratu Daliboru i ocu Radoslavu. A onda, kako piše, uz Daliborovu pomoć telo je sakrio u jednoj napuštenoj kući u blizini Zlota.

FOTO: MUP
FOTO: MUP
FOTO: MUP
FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Nemanja Nikolić
FOTO: Nemanja Nikolić

Od trenutka kada se više nije tragalo za devojčicom, već za njenim telom, pripadnici policije češljali su svaki ugao u okolini Bora, obišli su sve lokacije koje su osumnjičeni naveli kao moguće mesto gde je skriveno telo, a prema optužnici, pregledana je i pomenuta napuštena kuća, međutim ni traga od tela devojčice.

U nastavku onoga što je tužilac naveo dalje u optužnici, a na osnovu istrage, piše takođe da je nakon hapšenja Jankovića i Dragijevića, kojima su, podsetimo, lisice na ruke stavljene 4. aprila, telo devojčice iz pomenute napuštene kuće premestio Dejanov otac, Radoslav.

Stariji Dragijević je dva dana kasnije uhapšen zajedno sa drugim sinom Daliborom. Radoslav se od samog početka branio ćutanjem, a pre nego što je trebalo da bude saslušan, Dalibor je preminuo u policijskoj prostoriji u Boru, stoga, i ukoliko je nešto znao, odneo je sa sobom u grob.

Radoslava Dragijevića inače, tužilaštvo ne može da tereti za neprijavljivanje sina i pomaganje sinu, ali ga terete za pomaganje Srđanu Jankoviću i neprijavljivanje krivičnog dela koje je on počinio, s obzirom na to da je njegov sin rekao da je nakon zločina sve ispričao ocu.

Podsetimo, u razgovoru za Kurir, Radoslav je istakao da ne zna ništa o tome što je Dejan naveo u prvobitnom priznanju koje je posle nekoliko meseci povukao, ali da bi voleo da poseti i vidi sina. Kako kaže, tu priliku bi iskoristio da ga pita šta je uopšte od svega toga istina u vezi male Danke.

Takođe, i Dragijević i Janković su nekoliko meseci od hapšenja tražili da ih tužilac ponovo saslušana. Na drugom saslušanju obojica su negirala krivicu i tvrdila da Danku nikada u životu nisu videli.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Tatjana Vasiljević/Preneo D.M.)