Foto: Printscreen Instagram/cameron.griggg

strašno

NAJNOVIJA VEST: Otkriven uzrok smrti poznate tiktokerke (25)

Simptomi ove bolesti mogu uključivati ekstremni umor, gubitak težine, gubitak apetita...

Objavljeno: 11.10.2024. 11:40h > 11:43h

Uzrok iznenadne smrti influenserke Tejlor Rusoa Griga, koja je preminula prošle nedelje u 25. godini, otkriven je.

Porodica se oglasila pet dana nakon što je, Kameron Grig, suprug influenserke objavio "iznenadnu i neočekivanu" smrt svoje supruge 5. oktobra na Instagramu.

- Niko nikada ne očekuje da će morati da se bavi ovom vrstom bola i tuge, posebno u našim godinama - napisao je Kameron u svom postu na Instagramu.

Tejlor je preminula 4. oktobra nakon što je pretprela komplikacije od astme i Addisonove bolesti, rekao je predstavnik njene porodice za "Today".

foto: Printscreen Instagram/cameron.griggg

Kod ljudi kojima je dijagnostikovana Adisonova bolest, nadbubrežne žlezde da premalo kortizola i, često, premalo drugog hormona koji se zove aldosteron.

Simptomi Addisonove bolesti mogu uključivati ekstremni umor, gubitak težine, gubitak apetita, nizak krvni pritisak, nizak nivo šećera u krvi ili hipoglikemiju, mučninu, dijareju, povraćanje, bol u stomaku, bolove u mišićima i zglobovima, razdražljivost i depresiju.

Inače, ona se prvi put o svom zdravstvenom problemu požalila 8. avgusta, samo manje od dva meseca kada je nažalost preminula.

Ne postoje precizni podaci o broju obolelih u Srbiji, ali poslednje statistike ukazuju da oko 220.000 odraslih osoba u Srbiji ima astmu, a od toga njih 2.000 ima tešku astmu.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/Prenela:M.S)