AU, ČOVEČE!
Mlada iz unutrašnjosti digla Srbe na noge, šta je ovo bre?
Dodala je i da njena svadba nije izolovan slučaj
Mlada iz unutrašnjosti, koja je pravila svadbu u jednom beogradskom restoranu, požalila se na društvenoj mreži Reddit organizacijom, tačnije "siromašnim" menijem koji je bio poslužen gostima.
Ona je istakla da je odnos cene i kvaliteta, odnosno količine hrane u velikom raskoraku.
"Nedavno sam pravila svadbu u Beogradu (mladoženja iz Beograda, nažalost) i moram da kažem da sam ne samo razočarana, već i šokirana. Cene po stolici naravno sve preko 40 evra (i to ako uspete da nađete super, što i ne bih pominjala da vredi tih para), a ono što se dobije za te pare je parče pršute i gibanice po gostu (ne bukvalno, ali razumete šta želim da kažem)", započela je svoje izlaganje, pa se požalila i na samu uslugu osoblja restorana:
"Moja svadba je prošla tako da sam jurila konobare celo veče da dopunjavaju predjelo, jer su ovali bili prazni ispred ljudi. Brzo su se ispraznili jer je na istim bilo po tri parčeta nekog mesa, sira i kajmaka, tako da neki ljudi nisu ni imali šta da pojedu. Dakle, štedelo se na hrani. Predjelo, gibanica, proja i salata, onda roštilj i to je to. Moji gosti koji nisu iz Beograda su bili šokirani, a mene je bilo sramota što su ljudi putovali do Beograda i ostali gladni."
Dodala je i da njena svadba nije izolovan slučaj.
"Ovo nije bio slučaj samo na mojoj svadbi. Bila sam na još nekoliko svadbi u Beogradu i svuda je hrana užasna (jednom sam se otrovala od neke sarme). Siromašno i jadno. O usluzi da ne govorim, konobara juriš po restoranu i čekaš piće po pola sata. Ko nije bio na svadbama bilo gde po Srbiji, ne zna o čemu pričam", napisala je ona pa dodala da svadba nije bila u sali za proslave već u jednom restoranu.
U komentarima su se nadovezali korisnici mreže Reddit, koji su podelili svoja iskustva sa svadbi, a posebno se izdvojio post jednog momka koji je objasnio da sve zavisi od prespektive. Tačnije, on je objasnio da moderne svadbe ne podrazumevaju velike količine hrane i konobare koji "lete kao sokolovi od stola do stola".
"Glavni faktor je kako se doživljava taj događaj. Ti ga doživljavaš tradicionalnije. Hrana mora biti obilna i kvalitetna, konobari spremni da lete kao sokolovi od stola do stola, da bude uljudna i prijatna atmosfera. Moderni doživljaj svadbe je nešto drugačiji. Tu hrana nije obilata, nego je samo ima dovoljno. Gosti će da odu do šanka i natoče piće ako konobara nema. Bitna im je atmosfera, muzika, zabava, estetika. Stoga, mnoge lokacije koje organizuju venčanja su se adaptirale prema potrebama modernog doživljaja. I on sve više uzima primat u urbanim sredinama", napisao je.
Bonus video:
(Espreso/Kurir.rs/ L. S./Prenela:M.S.)