Foto: Profimedia

MALO KO ZNA

Ove biljke morate držati u vašem WC: Ne treba im svetlo, a upijaju vlagu ko od šale, spas za svaku domaćicu

Ovo su četiri biljke koje mogu transformisati vaše kupatilo

Objavljeno: 11.10.2024. 10:43h

Čak i ako ste iskusni u uzgajanju sobnih biljaka, pronalaženje odgovarajuće za svaku prostoriju nije jednostavno. Iako su biljke estetski privlačne, važno je uzeti u obzir uslove kao što su svetlost, zalivanje i vlažnost kako bi biljke napredovale.

Naročito u kupatilu, gde vlaga može biti u izobilju, potrebno je pažljivo birati biljke. RootGrowings, kompanija specijalizovana za sobne biljke, preporučuje četiri biljke idealne za kupatilo. Ove biljke ne samo da doprinose dekorativnom izgledu ove prostorije, već i aktivno upijaju vlagu, smanjujući vlagu i rizik od pojave buđi. Evo četiri biljke koje unose funkcionalnost i stil u vaše kupatilo.

1. Bostonska paprat

Bostonska paprat je prva biljka na listi, poznata po raskošnim, zelenim listovima. Ova biljka nije samo vizuelno impresivna, već je pravi borac protiv vlage. Postavljanje bostonske paprati u kupatilo može značajno smanjiti nivo vlage, stvarajući prijatniju atmosferu.

Stručnjaci preporučuju da se ova biljka drži u zatvorenom prostoru sa jakom, indirektnom svetlošću, a tlo treba redovno proveravati da bi se osiguralo da ostane vlažno.

2. Engleski bršljan

Engleski bršljan je još jedna biljka koja odlično funkcioniše u toplim, vlažnim uslovima, kao što su kupatila. Njegovo elegantno lišće i puzajuće grane ne samo da izgledaju lepo, već i aktivno upijaju vlagu, smanjujući rizik od buđi.

Ova biljka je jednostavna za održavanje i idealna je za vlažne prostore.

3. Sanserverija

Biljka poznata i pod imenima sabljica ili svekrvin jezik poznata jepo svojoj sposobnosti da upija vlagu iz vazduha, a posebno je korisna za kupatila bez prozora. Ova biljka toleriše slabo osvetljenje, pa možete nabaviti dve biljke i povremeno ih pomerati iz tamnijeg u svetliji deo doma.

Sanseverija je idealna za prostore sa ograničenim prirodnim svetlom.

foto: Printscreen/Youtube/Kruna VD

4. Spatifilum

Poznata i pod imenom ženska sreća, ovo je biljka sa bujnim zelenim lišćem i belim cvetovima. Voli vlagu i odlično funkcioniše u kupatilima, gde je vlažnost visoka. Osim što poboljšava izgled prostora, apatifilum takođe poboljšava kvalitet vazduha, čineći prostor zdravijim i prijatnijim.

Ovo su četiri biljke koje mogu transformisati vaše kupatilo, unoseći ne samo stil, već i funkcionalnost kroz upijanje vlage.

Bonus video:

(Espreso / 24sedam/ Prenela:M.S.)