Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

jezivo

Nekada najjača riba u gradu, a sada kopa po kantama: Danas je beskućnica, nema zube i ne kupa se, a pre...

Ona je beskućnica od 2016. godine

Objavljeno: 11.10.2024. 09:53h > 09:55h

Često koristimo frazu "od trnja do zvezda", ali nekad priča ode suprotnim smerom – od zvezda do trnja. Loni Vilson bila je seks bomba, in devojka, supruga jednog zgodnog "čuvara plaže", a onda je doživela strmoglavi pad i već godinama je viđaju kako kopa po kantama za smeće, pod uslovom da je uopšte prepoznaju. To je, zapravo, jedna tužna i bolna priča, koja se, nažalost, uklapa u današnji Svetski dan beskućnika.

Loni Vilison ima 39 godina, ali njeno izmučeno lice kao da pripada nekoj mnogo starijoj osobi. Umornoj od života i iscrpljenoj od raznih poroka. A trebalo je da bude drugačije.

U svojim ranim dvadesetim godinama bila je jedan od najtraženijih modela za kupaće kostime, njene obline krasile su naslovne strane fitnes magazina, a onda je srela Džeremija Džeksona, koji je fanovima "Čuvara plaže" poznat kao Hobi, sin Miča Bjukenona. Venčali su se 2012. godine na plaži u Kaliforniji, uz zalazak sunca koji je obećavao bajku u holivudskom stilu. Međutim, ova bajka nije imala srećan kraj.

Loni Vilisonfoto: Chaos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Džeremi je bio sušta suprotnost slatkom klincu koga pamtimo iz serije. Imao je debeli dosije u policiji jer je više puta hapšen zbog droge i alkohola, a na kraju i zbog porodičnog nasilja. Posle jedne od brojnih svađa, Džekson je pod dejstvom alkohola pretukao suprugu, slomio joj dva rebra i počeo da je davi. Srećom, na vreme je pozvala policiju. Bilo je to 2014. godine.

Događaji su se odrazili na Lonino mentalno zdravlje, pa je napustila posao modela i asistenta plastičnog hirurga. I sama je bila poznata po brojnim estetskim korekcijama na telu.

FOTO: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
FOTO: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Nakon što je doživela nervni slom, nije bila sposobna da radi. Posle razvoda ostala je u iznajmljenom stanu, ali, kako nije zarađivala, više nije mogla da ga priušti. Zapala je u dugove i, usled nedostakaka osnovnih sredstava za život, završila na ulici.

A na ulici vrebaju svakojake opasnosti. Pljačkaši i dileri, između ostalih. Postala je zavisnik od kristalnog meta, njeno zdravlje se pogoršalo, a u međuvremenu je zbog zloupotrebe droge izgubila zube. Ošišala je kosu na kratko i trudi se da bude što prljavija, da je ne bi napadali i zlostavljali. Tako je bar rekla jednom novinaru koji ju je prepoznao dok je ulicom vukla kolica sa nekoliko stvari, svom svojom imovinom.

Loni je beskućnica od 2016. godine. Kada su prijatelji konačno uspeli da je pronađu, smestili su je u hotel i ponudili da plate rehabilitaciju, ali ona je pobegla iz sobe. Posle toga je nisu videli dve godine. Pojavila se u jesen 2020. godine, u blizini Venis plaže, gde je kopala po kontejnerima. Iako su prijatelji i dalje zabrinuti za nju jer je u očajnom stanju, a silom prilika promenila je i lični opis, Loni Vilison ne želi ničiju pomoć.

– Dobro mi je. Imam hranu, imam gde da spavam. Dobijem novac tu i tamo, nađem nešto u kanti ili blizu prodavnica – rekla je za The Sun.

Poslednje fotografije, na kojima nekad zanosna plavuša u odrpanoj odeći spava na ulici, bez zuba, sa kačketom kojim krije lice, šokirale su i rastužile svet. Nažalost, ona odbija svaku pomoć.

Bonus video:

(Espreso/ Blic žena/ Prenela:M.S.)