Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA/FRANCK ROBICHON

VELIKANI

Nadal odao veliko priznanje Novaku! (Foto)

Španac lepim rečima o Srbinu

Objavljeno: 11.10.2024. 09:16h

Toni Nadal, nekadašnji trener, ali i stric Rafaela Nadala govorio je o penziji svog nećaka u intervjuu za Radio Marka.

- Kada nešto završi, uvek se oseća tuga, ali sam srećan što vidim uticaj koji je Rafael ostavio u svetu sporta. Da mi je 2004. godine neko rekao da će moj nećak otići u penziju 2024. godine nakon što je osvojio sve što je osvojio, ne bih mogao da zamislim. Rafa je osvojio 22 GS titule tokom svoje karijere, što je sportski rekord za koji je često riskirao svoje zdravlje, čak i kada je bio povređen. Da Rafa nije ponekad rizikovao, njegov trofejni kabinet bi danas bio mnogo manji - rekao je Toni.

Toni i Rafael Nadalfoto: AP/Michel Euler

Osvrnuo se na treniranje Rafe.

- Uvek sam bio trener koji se bojao gubitka. Uvek sam znao da postoji vrlo mala razlika između pobede i poraza i da, ako ne ideš do kraja, verovatno ćeš izgubiti - istakao je Toni.

Rafael i Toni Nadalfoto: Mike Frey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odao je i veliko priznanje Novaku Đokoviću.

- Mislim da bi moj nećak bio najbolji u istoriji, da nije imao toliko povreda. Kada me ljudi pitaju ko je najbolji u istoriji, kažem: "Najbolji u istoriji je Đoković zbog svega što je postigao, a onaj koji je igrao najbolji tenis je Federer." Ali mislim da bi moj nećak bio najbolji u istoriji da nije imao toliko povreda - zaključio je Toni.

Bonus video:

(Espreso/Espreso sport)